‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii suspendă protestul până în august: Autoritățile au identificat 200 mln de lei pentru...

Fermierii suspendă protestul până în august: Autoritățile au identificat 200 mln de lei pentru subvenționare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii suspendă protestele până pe 1 august. Decizia a fost luată după discuțiile purtate astăzi, 27 iunie, cu autoritățile la Guvern, notează TV8.

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a menționat că a fost identificată suma de 200 de milioane de lei pentru subvenționarea agricultorilor, din cele 700 de milioane solicitate inițial.

„Elaborăm rapid regulamentul în baza căruia vor fi distribuiți acești bani. Vor fi axați pentru agricultorii mici și micro în mare parte. Subvențiile vor fi achitate nu în bază de factură, ci în bază de hectare. Asta este tot ce poate face poporul Republicii Moldova, din toată sărăcia, pentru a ajuta agricultorii să treacă peste această situație complicată”, a declarat Bolea pentru presă.

Fermierii au comunicat că, nu sunt mulțumiți de soluțiile propuse de ministrul Agriculturii și au înaintat un ultimatum până la 1 august.

„Noi așteptăm câteva lucruri pe care trebuie să le realizeze instituțiile responsabile. În primul rând, identificarea surselor financiare suplimentare pentru compensarea costurilor de producere în valoare de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă. Până la data de 1 august, să fie aduse cele 4000 de tone de motorină din România. Totodată, fermierii au solicitat stabilirea, prin decizia CSE, a moratoriului la achitarea penalităților și dobânzilor față de creditori”.

Dat fiind faptul că, agricultorii sunt în pragul sezonului de recoltare și au nevoie de tehnica care a fost adusă în PMAN, s-a decis suspendarea protestului până la data de 1 august curent.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›