‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii vor beneficia de consultanţă în privinţa finanţărilor

Fermierii vor beneficia de consultanţă în privinţa finanţărilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Centrul Informațional Agricol (CIA) a început instruirea primilor 10 candidați la funcția de consultant financiar în agricultură și dezvoltare rurală, care îi vor consulta pe fermierii moldoveni despre oportunităţile de obţinere a finanţărilor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, la inaugurarea cursului de instruire, viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Iurie Ușurelu, a spus că „una din sarcinile Direcției Consultanță va fi informarea persoanelor fizice și juridice, care activează în sectorul agroindustrial, despre posibilitățile și oportunitățile de subvenționare sau finanțare privilegiată conform condițiilor donatorilor externi ai Republicii Moldova”.

Potrivit lui, în baza unui concurs organizat de către CIA, vor fi angajați consultanți regionali pe o perioadă determinată, până la 31 decembrie 2017. Printre condițiile principale de angajare ar fi deținerea diplomei de studii superioare în domeniul juridic, administrație publică, economie, științe agricole, iar experiența în elaborarea business-planului va constitui un avantaj.

Consultanții vor îndeplini sarcini legate de identificarea oportunităților de finanțare a agriculturii moderne și a dezvoltării rurale; acordarea asistenței în determinarea eligibilității beneficiarului; oferirea consultațiilor și întocmirea, împreună cu beneficiarul, a dosarului ce urmează a fi depus la instituțiile ce acordă suport financiar.

Potrivit directorului CIA, Andrei Timuş, în primele două luni consultanții financiari vor primi salariu fix din fondurile CIA, ulterior remunerarea va fi în dependență de numărul, valoarea și calitatea serviciilor prestate.

Ministerul anunţă despre continuarea recepționării CV-urilor pentru completarea unor noi grupe pentru instruirea candidaților la funcția de consultant financiar în agricultură și dezvoltare rurală.

‹ adv ›

CIA este un agent economic independent cu drepturi de persoană juridică, subordonată Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Centrul este responsabil de implementarea politicilor statului în domeniul agroindustrial, de coordonarea activităților de implementare a principiului e-Agricultură, de consolidarea și integrarea resurselor informaționale agricole la resursa informațională a statului.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›