FOTO: twitter.com

Circa 350 fermieri vor fi familiarizați și instruiți în ceea ce privește rolul și importanța asociațiilor/cooperativelor agricole și accesul la oportunitățile de creditare în agricultură, prin intermediul unui șir de seminare care vor fi organizate în mai multe regiuni ale țării pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie 2017.

Obiectivul seminarului este de a ajuta fermierii din Republica Moldova să-și îmbunătățească performanțele și să-și mărească profitul. Această inițiativă a Federației Naționale a Fermierilor din Moldova (FNFM) este organizată în comun cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și proiectul finanțat de UE „Asistență Tehnică pentru implementarea Contractului de Reformă Sectorială: Programul European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD)”.

În cadrul seminarelor, vor fi oferite informații, răspunsuri și idei noi pentru fermieri, ca aceștia
să poată gestiona mai bine obstacolele și problemele pe care majoritatea din ei le întâmpină:

  • Acces limitat la piața mijloacelor de producție și comercializarea produselor agricole;
  • Acces limitat la finanțe;
  • Venit modest în gospodăriile agricole de familie;
  • Acces limitat la informații și cunoștințe.

Experiența statelor member ale UE demonstrează că astfel de probleme pot fi depășite. Există multe exemple de grupuri de fermieri care au creat și au edificat împreună asociații profesionale de fermieri. Prin intermediul acestor asociații, fermierii activează și negociază în calitate de parteneri economici puternici cu furnizorii, instituțiile de finanțare și cumpărătorii produselor lor, sporindu-și astfel rezultatele și profitabilitatea afacerilor lor.

Aceste seminare sunt deschise și gratuite pentru fermieri, și vor fi desfășurate în conformitate cu următorul grafic:

  • 24 octombrie 2017 Edineț
  • 31 octombrie 2017 Cahul
  • 02 noiembrie 2017 Orhei
  • 15 noiembrie 2017 Chișinău

Fermierii care doresc să participe la aceste seminare sunt invitați să se înregistreze prin telefon sau la adresa electronică a Centrului de Informații și Consultații al FNFM: tel./ fax +373 22 21 01 89, tel : 022 201 356, e-mail: [email protected], WEB: www.fnfm.md.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here