‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 15 iunie, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. FOTO. Cele mai interesante momente surprinse de Agrobiznes la Festivalul Porumbului

VIDEO. FOTO. Cele mai interesante momente surprinse de Agrobiznes la Festivalul Porumbului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cercetătorii de la Institutul Porumbeni i-au așteptat, astăzi, 3 septembrie, pe toți cei care muncesc în câmp, dar și pe furnizorii de produse fitosanitare și tehnică agricolă la festivalul ”Ziua Porumbului”, desfășurat în satul Pașcani, raionul Criuleni.

Ajuns în acest an la a treia ediție, festivalul promite să câștige greutate și să devină unul din cele mai mari evenimente agricole din țară. Cei care au răspuns prezent au avut ocazia să viziteze câteva loturi demonstrative ca să afle ce rezultatele s-au obținut cu hibrizii Porumbeni în condițiile acestui an agricol și să consulte ofertele de utilaje, produse fitosanitare și fertilizanți ale firmelor de profil.

Echipa Agrobiznes a realizat în timpul festivalului o transmisiune LIVE pe pagina de facebook. Mai jos puteți vedea înregistrarea.

Niște imagini filmate de noi cu telefonul la Festivalul Național „Ziua Porumbului”. :)

#ZiuaPorumbului2016

Posted by Agrobiznes – Fermierul on 3 Septembrie 2016

 

Gazda evenimentului, Pintilie Pîrvan, directorul IF Porumbeni, a ținut să precizeze că, începând cu anul viitor, Republica Moldova va putea să-și vândă semințele pe piața Uniunii Europene. Asta după ce trei soiuri moldovenești de porumb au fost testate în România timp de doi ani, actualmente fiind în plin proces de înregistrare în România și, respectiv, în restul statelor comunitare.

”Performanța ne bucură mult, dar aceasta nu înseamnă că vom uita de piețele tradiționale, adică cele din CSI, ba din contra ne vom păstra pozițiile pe cele vechi și vom câștiga altele noi pe piața europeană. Totodată, sperăm că vom rămâne lideri și acasă, unde circa 70% din terenurile însămânțate cu porumb sunt de proveniență autohtonă”, a dat asigurări Pîrvan.

La eveniment au venit oaspeți din Ucraina și România, dar și ministrul Agriculturii, Eduard Grama, care și-a exprimat încrederea că festivalul va câștiga în curând tot mai multă importanță dat fiind faptul că este o cultură importantă pentru țara noastră.

‹ adv ›

Discursul ministrului Grama, care la fel a fost transmis LIVE. :)  

#ZiuaPorumbului2016 Cuvânt de salut @ Eduard Grama

Posted by Agrobiznes – Fermierul on 3 Septembrie 2016

 

În Republica Moldova, porumbul este cultivat pe o suprafață de aproximativ 500 mii de hectare, iar în anul acesta, fermierii contează pe o recoltă de 1 milion jumătate de tone, similară cu cea din anul precedent.

‹ adv ›

Mai jos am pregătit o galerie foto de la eveniment. Vizionare plăcută!

Posted by Agrobiznes – Fermierul on 3 Septembrie 2016

 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›