FOTO. Combina Torum 750 și tractorul universal RSM 2375, prezentate de Agrotehcomerț la Moldagrotech 2019

903

Expoziția internațională specializată Moldagrotech (autumn), care a fost inaugurată la data de 16 octombrie curent, a reunit mai multe companii care și-au expus cele mai moderne utilaje și tehnologii, ce ar contribui la sporirea eficienței și creșterea profiturilor în agricultură.

Una dintre acestea este și compania Agrotehcomerț – dealerul oficial al companiilor Rostselmash, Agrex, Tecnoma, Klever. Tractoare, combine, mașini de fertilizat, cât și uscătoare mobile – toate acestea pot fi vizualizate, sau chiar testate direct la standul Agrotehcomerț.

În anul curent, compania Rostselmash marchează 90 de ani de la fondare, iar Agrotehcomerț, cu acest prilej, pune la dispoziția fermierilor din Moldova cele mai moderne modele de tractoare, combine marca Rostselmash.

Prezent la expoziție, Oleg Iarov, șeful departamentului de comercializare a combinelor, a menționat, că orice fermier, indiferent de suprafața de teren agricol pe care o are în gestiune își poate găsi combina perfectă.

„Uzina a fost fondată acum 90 de ani, dar acest lucru nu înseamnă că nu mai avem unde crește. Astfel, noutățile disponibile în acest an pentru fermierii din Moldova sunt: combina de recoltat cereale Torum 750 și tractorul universal RSM 2375. Combina Torum 750 este una universală destinată recoltării cerealelor. Aceasta este dotată cu un sistem unic patentat de treierare ARS (Advanced Rotor System), ceea ce înseamnă că, pe lângă rotația rabatorului, în procesul de lucru se rotesc și subpunțile în direcția opusă cu o viteză de 8 rotații per minut. Acest lucru permite recoltarea culturilor și pe terenuri problematice, chiar și în cele unde gradul de îmburuienare este de 10%. Datorită acestui sistem, productivității sporite și efectuării recoltării calitative combina poate recolta peste 2 mii de hectare per sezon. În plus, aceasta este dotată cu un motor de 425 de cai putere. Suntem primii care am adus această combină în Moldova. Tractorul RSM 2375 poate lucra pe toate tipurile de teren, puntea din spate poate să lucreze, practic, pe orizontală. Ne propunem și în continuare să punem la dispoziția fermierilor mici și mari, mașini, speranțe și oportunități „mari”. Moldova este o țară mică cu posibilități enorme” a explicat , Oleg Iarov.

Leonard Negraru, export manager din partea companiei Agrex pentru Țările Baltice și Europa de Est a menționat că, observă un număr în creștere a utilajelor care sunt comercializate în Republica Moldova, dar fermierii trebuie să capete încredere și să aibă o deschidere față de achizițiile în leasing, care  reprezintă o modalitate la îndemână pentru a se dezvolta.

„Agrex este o companie de origine italiană. Fabrica de producere este situată în Padova și este o moștenire de familie. Se află la a doua generație de titular, cu o experiență pe piață de 51 de ani. Fabrica Agrex a debutat cu producția de mașini pentru împrăștiat fertilizant granulat, ceea ce, de-a lungul timpului, a cunoscut o dezvoltare atât a tehnologiei, cât și a perfecționării produsului întratât încât clientul să fie mulțumit în ceea ce privește performanțele de împrăștiere, dar și în ceea ce privește eficientizarea costurilor, deoarece nivelul de tehnologie a ajuns până la aplicarea variabilă  și controlul secțiilor. Avem un parteneriat cu compania Agrotehcomerț de mai bine de 12 ani. Din 2017 particip la toate târgurile pe care Republica Moldova le organizează atât direct în câmp, cât și în municipiul Chișinău. Am expus mașini de fertilizat, cât și uscătoare mobile destinate pentru fructe, nuci, alune. Posesorul unui uscător Agrex poate lucra direct pe câmp în spatele combinei fără a mai fi necesară logistica de transport al produsului în fermă. Compania Agrotehcomerț dispune atât de training pe partea de service, astfel că echipa mobilă poate să intervină, cât se poate de rapid, atunci când fermierul are nevoie. Totodată, Agrotehcomrț are pe stoc piese și componentele necesare pentru produsele care au fost comercializate”.

Toate acestea pot fi apreciate de către vizitatorii expoziției Moldagrotech, care se desfășoară în perioada 16-19 octombrie la Moldexpo.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here