‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFOTO. În Moldova a fost lansată prima linie de ambalare flow pack a fructelor

FOTO. În Moldova a fost lansată prima linie de ambalare flow pack a fructelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prima linie de ambalare flow pack a fructelor pentru export a fost lansată în premieră, în țara noastră, într-o gospodărie agricolă din satul Costești, raionul Ialoveni. Ion Ionaș, directorul gospodăriei agricole spune că a decis să achiziționeze acest echipament în urma solicitărilor din partea consumatorilor de pe piața europeană.

„Suntem compania care se axează mereu pe inovații. Ne place să fim primii. În domeniul agriculturii trebuie întotdeauna să ții pasul cu cerințele cosumatorului. Asta presupune că uneori trebuie să anticipezi multe lucruri, ca până aceste cerințe devin necesități tu să reușești să le testezi”, spune antreprenorul.

Echipamentul permite ambalarea a 60 de caserole cu prune într-un singur minut.

„Fiecare piață solicită fructe într-un anumit tip de caserolă, lădiță, mărimi diferite, peliculă. Noi trebuie să fim competitivi pe orice piață”.

Datorită acestor investiții antreprenoul a reușit să ajungă deja cu fructele sale în magazinele noastre. Primele exporturi de prune în acest tip de ambalaj sunt prevăzute pentru anul viitor.

„Primele livrări le-am făcut la începutul lunii octombrie. Și de mai bine de o lună și jumătate continuăm să colaborăm cu rețelele locale”, povestește Ion Ionaș.

Ambalarea de tip flow pack presupune înfășurarea cu folie de plastic a caserolelor cu fructe atent sortate și cântărite. Fiecare caserolă are același gramaj.

Echipamentul a costat aproximativ 1,3 milioane de lei și a fost achiziționat prin intermediul programului USAID, Agricultura Performantă în Moldova. Contribuția antreprenorului a fost de 50%.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›