sâmbătă, 22 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. Simplicultura: Tehnologii de protecție la culturile pomicole

FOTO. Simplicultura: Tehnologii de protecție la culturile pomicole

Recomandate

La 26 iulie a avut loc seminarul SIMPLICUTURA: TEHNOLOGII DE PROTECȚIE LA CULTURILE POMICOLE în localitatea Malinovscoe, r-l Rîșcani, eveniment organizat de compania ADAMA AGRICULTURAL SOLUTIONS, la care au fost invitați peste 170 de antreprenori și agricultori. Evenimentul a fost organizat în contextul aniversării a 25 de ani de activitate a companiei.

În Republica Moldova, ADAMA este prezentă de 25 ani. Este unul din liderii pieței de produse fito-sanitare. Un portofoliu de peste 50 de produse și programe tehnologice pentru toate culturile cheie din RM: cereale, floarea soarelui, porumb, rapiță, sfeclă de zahar, livezi, viță de vie. Pe unele segmente ADAMA ocupă poziție de frunte cum ar fi: sfecla de zahăr, floarea soarelui și altele.

Portofoliul ADAMA în RM include produse Avansate cât și Esențiale. Gama produselor Avansante oferă inovație ce livrează simplitate prin soluții tehnice diferite. Gama produselor Esențiale oferă produse consacrate ce continua să răspundă la nevoile fermierului.

După cum a menționat în cadrul seminarului Sergiu Panuța, Manager tehnic și înregistrări ADAMA, în portofoliul companiei există produse originale și inovatoare, fără de care nu pot fi create sisteme moderne de protecție a diferitor tipuri de plantații, cum ar fi cele de sfeclă de zahăr și fructe sămânțoase. În viitor, reprezentanța ADAMA în Republica Moldova intenționează să înregistreze oficial în registrul de pesticide, cele mai eficiente produse de protejare a culturilor împotriva buruienilor. Toate produsele furnizate de ADAMA în țara noastră sunt produse în fabrici moderne din Israel. Produsele ADAMA sunt unele dintre cele mai bune de pe piața Moldovei și din lumea în raportul „preț/calitate”.

Pentru plantațiile horticole ADAMA oferă o gamă largă de produse de uz fitosanitar printre care fungicide și insecticide. De exemplu, vorbind despre prevenirea și tratarea principalelor boli din cultura mărului, ca rapănul și făinarea, ADAMA recomandă de a fi utilizate fungicidele din gama Esențiale ca: ARDENT 50 SC (Kresoxim – metil 500 g/l), FOLPAN 80 WG (Folpet 800 g/kg), MERPAN 80 WG  (Captan 800 g/kg), ORIUS 25 EW (Tebuconazol 250 g/l ), QUALY 300 EC (Ciprodinil 300 g/l), SHAVlT F 72 WDG (Triadimenol 20 g/kg + Folpet700 g/kg). Împotriva acarienilor, păduchilor, gărgărițelor, moliilor tortricide și viermele merelor se recomandă insecticidele din gama Avansate  APOLLO 500 SC (Clofentezin 500 g/l), MAVRlK 2F (Tau-fluvalinat 240 g/l), PYRlNEX SUPER 420 EC (Clorpirifos 400 g/l + Bifentrin 20 g/l), SEIZAR 10 EC (Bifentrin 100 g/l) cât și din gama Esentiale KESTREL 20 SL (Acetamiprid 200 g/l), KOHlNOR 200 SL (Imidacloprid200 g/l ), LAMDEX 5 EC (Lambda-cihalotrin 50 g/l ), PYRlNEX 480 EC (Clorpirifos  480 g/l).

ADAMA este una dintre cele mai importante companii de protecție a culturilor din lume. 5.000 de angajați ADAMA ajung la fermieri din peste 100 de țări din întreaga lume, oferindu-le soluții – erbicide, insecticide, fungicide, regulatori de creștere a plantelor și tratamente pentru semințe Portofoliul de produse cuprinzător și diferențiat al companiei, unul dintre cele mai mari din lume, cu peste 270 de ingrediente active și peste 1.000 de produse finale, oferă soluții pentru toate nevoile, pentru toate culturile majore, pe fiecare piață. Cu un patrimoniu de peste 70 de ani, vânzările ADAMA ajung la 3,1 miliarde de dolari în anul 2016.

ADAMA stă în permanență la dispoziția fermierilor prin soluțiile și filosofia sa de a face lucrurile simplu și profitabil. Simply. Grow. Together.

Adama
Adamahttps://www.adama.com/moldova/ro/
Cea mai mare companie de produse fitosanitare din lume cu o prezență neîntreruptă în Republica Moldova de peste 25 de ani!

Citește și ›

Advertoriale