‹ pub ›
0 C
Chișinău
0 C
Chișinău
‹ pub ›
‹ pub ›

FOTO. „Tehnica și tehnologiile moderne în agricultură” – eveniment organizat de Vadalex Agro în sudul țării

Recomandate

România: Utilizarea neonicotinoidelor la floarea soarelui în campania de primăvară – interzisă

Pentru campania de primăvară 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a autorizat utilizarea în situații de urgență a...

O companie din Ucraina produce pastă de fructe după o tehnologie unică în lume

HTD-technology este invenția oamenilor de știință ucraineni care permite procesatorilor de fructe nu doar să păstreze substanțele utile din...

Ce spune ANRE și Consiliul Concurenței în legătură cu creşterea preţurilor la carburanţi

În conformitate cu modificările operate la Legea privind piaţa produselor petroliere, ANRE spune că titularii de licenţă stabilesc şi...
‹ pub ›

Advertoriale

Moldova Agroindbank relansează Campania dedicată producătorilor agricoli „Primăvara 2020”

Primăvara bate la ușă, iar gospodarii adevărați își fac deja planuri pentru noul an agricol. Moldova Agroindbank este și în acest an alături de...

O companie agricolă din Ialoveni vinde o plantație de viță de vie, o livadă de prun și teren arabil

SRL Agro-Ialovenenii, întreprinderea cu profil principal de activitate în agricultură, vinde un teren agricol cu suprafața de 25 de ha, plantat cu viță de...
‹ pub ›
‹ pub ›

Compania Vadalex Agro, distribuitor oficial a tehnicii agricole moderne a organizat, zilele trecute, cel de-al doilea seminar demonstrativ din acest an în regiunea de sud a țării, unde a prezentat clienților săi, dar și potențialilor clienți tehnică agricolă, utilaje și agregate moderne de la principalii parteneri New Holland, Lemken, Dieci, Alpego.

La eveniment au participat și reprezentanții companiei New Holland și Lemken responsabili de Ucraina și Republica Moldova, care au explicat în detaliu cum funcționează tehnica agricolă și agregatele în dependență de condițiile climaterice, structura solului, dar și principalele caracteristici ale combinelor New Holland CX 6.90, CR 9.80, a tractoarelor TD 5110, T 6090, T 7060, T 8320, T 7040, agregatele de la compania Lemken, precum Rubin 9, Rubin 12, Carat, Zirkon, cât și semănătoarelor no-till și mini-till Tume.

‹ Link Sponsorizat ›

‹ pub ›

Vitalie Țiganu, directorul companiei Vadalex Agro a menționat, pentru Agrobiznes, că organizarea seminarului demonstrativ a fost posibilă datorită parteneriatului durabil dezvoltat pe parcursul a mai mult de 10 ani cu producătorii care deja înregistrează rezultate înalte datorită utilizării tehnicii agricole moderne.

„Tradițional, pe parcursul anului, compania Vadalex Agro organizează mai multe evenimente, în diferite zone ale Republicii Moldova, astfel ca fermierii, partenerii noștri să aibă posibilitatea de a participa la seminarele demonstrative unde pot vedea cum lucrează tractoarele, combinele, dar și agregatele pe care le comercializăm. Menționez că, compania noastră este formată dintr-o echipă tânără, dar cu experiență de aproape două decenii în domeniul agricol. Avem 13 ani de activitate pe teritoriul republicii și circa 100 de angajați. Ne dorim ca prin intermediul evenimentelor organizate fermierii să se convingă că o tehnică performantă inclusă în tehnologia de cultivare a culturilor agricole poate să sporească productivitatea, iar rezultatele obținute pot fi peste așteptări. Majoritatea fermierilor care au investit și au fost atenți la tehnologie au reușit să înregistreze rezultate foarte bune și sunt un exemplu pentru toți ceilalți producători. Compania Vadalex Agro colaborează cu circa 30 de producători și furnizori cu renume mondial de pesticide, semințe, fertilizanți, tehnică agricolă. În cadrul Zilei câmpului am prezentat tehnica agricolă a companiilor New Holland, Lemken, Tume, Unia, Nobili, Agrisem. O mare parte din clienții noștri, deja de mai mulți ani lucrează cu această tehnică. Ne bucurăm și ne mândrim că am reușit, în timp, să dezvoltăm o rețea de clienți care sunt mulțumiți de tehnica și utilajele procurate”, a mai spus directorul companiei Vadalex Agro.

În același context, Anghelcev Alexandru, vicedirectorul companiei Vadalex Agro a remarcat că tehnica prezentată în cadrul seminarelor demonstrative vine să răspundă atât schimbărilor climatice din ultima perioadă, cât și să contribuie la majorarea profitului fermierilor.

„Compania Vadalex Agro își dezvoltă trei direcții prioritare de activitate și mă refer, în primul rând la comercializarea pesticidelor celor mai cunoscute companii Basf, Corteva, Syngenta, Monsanto. O altă direcție este comercializarea semințelor de porumb, floarea soarelui, rapiță, grâu, dar și semințe de legume. O a treia direcție dezvoltată este comercializarea tehnicii agricole. Începând cu anul 2013 am devenit distribuitorii oficiali și unici ai companiei New Holland. Tehnica pe care o prezentăm este modernă, dar cel mai important oferă o eficienţă înaltă, reduce costurile de producţie şi permite obţinerea profiturilor remarcabile. Propunem un complex de agregate ce permit efectuarea mai multor lucrări dintr-o singură trecere, în rezultat economisim și timp, și resurse. Tehnica ne permite să realizăm astfel de lucrări agricole pe care până la momentul dat, nu le puteam realiza. Eficiența activităților agricole, datorită noii tehnici, este în creștere. Desigur, nu putem conta pe faptul că am procurat un tractor și imediat vom mări eficiența, pentru a simți această creștere, dar și pentru a ne învăța cum corect se lucrează cu această tehnică este nevoie de timp. Specialiștii companiei sunt alături de fermieri oferind recomandările necesare. Obișnuim să invităm reprezentanții companiilor cu care colaborăm pentru ca aceștia să răspundă la întrebările fermierilor, organizăm Ziua Câmpului unde demonstrăm cum lucrează fiecare tractor sau agregat în parte”, a adăugat Anghilcev Alexandru.

Ivan Gadairlî, manager Vadalex Agro regiunea de Sud ne-a spus că producătorii prezenți la eveniment au devenit partenerii companiei, iar mai mult de 60% dintre aceștia au cel puțin un agregat procurat de la Vadalex Agro.

„Seminarul a fost organizat pe teritoriul gospodăriilor Mecagronomia-Plus și Biyaz Salcâm, cu care avem o colaborare de mai mult de 10 ani. În cadrul Zilei câmpului cu genericul „Tehnica și tehnologiile moderne în agricultură” ne-am propus să demonstrăm tehnica inovativă care vine să răspundă solicitărilor fiecărui client în parte, astfel fermierii pot găsi cele mai bune soluții în dependență de tehnologia pe care o aplică. Producătorii din zona de sud sunt deschiși către aplicarea tehnicii de ultimă generație. O parte dintre clienții noștri care nu au renunțat la tehnologia clasică aleg să procure doar agregate de la compania noastră cum ar fi semănători, pluguri, cultivatoare. Suntem alături de partenerii noștri oferindu-le suport și recomandări pentru realizarea lucrărilor de calitate. Ne dorim ca producătorii să comunice cu colegii de breaslă, să aibă un schimb de experiență, să vorbească despre rezultatele pe care le-au obținut. Seminarul le-a oferit posibilitatea de a interacționa și de a povesti despre cum este mai corect, sau cum se manifestă unul și același agregat, dar în condiții diferite, sol diferit”, a comunicat managerul Vadalex Agro.

Gazda seminarului, Valentin Banchin, directorul companiei Mecagronomia-Plus, a constatat că progresul înseamnă de fapt acceptarea a ceea ce este nou.

„Deja de 10 ani avem o colaborare reciproc avantajoasă cu Vadalex Agro. Procur de la această companie semințe, produse de uz fitosanitar. Nu am procurat încă nimic din tehnica agricolă, dar suntem la etapa de discuții, sper în viitorul apropiat să achiziționez un tractor, pentru că tot ce a fost expus astăzi este ceva deosebit, care merită atenție. Nu putem vorbi despre progres fără schimbarea, înlocuirea produselor pentru protecția plantelor, sau a tehnicii. Tot ceea ce am procurat și utilizat de la Vadalex Agro și-a demonstrat eficacitatea, sunt mulțumit de rezultate. Prelucrăm 1160 hectare pe care, de obicei, cultivăm culturi cerealiere, nu avem culturi multianuale și aceasta din cauza lipsei brațelor de muncă”, a explicat Valentin Banchin.

Producătorii agricoli care au procurat tehnică de la compania Vadalex Agro au menționat că aceasta își merită investiția, mai ales în situația în care lipsa brațelor de muncă a devenit o problemă majoră pentru toate satele din Republica Moldova. Cebanaș Artur, administratorul și fondatorul SRL „Bianca-Agro” a recunoscut că pentru a avea produse de calitate trebuie să fii în pas cu ultimele tehnologii, să le testezi în propria gospodărie.

„Activăm în zona de sud a Republicii Moldova, în raionul Leova, acolo unde prelucrăm circa 3500 de hectare de pământ arabil. Conlucrăm cu compania Vadalex Agro din momentul fondării. Avem o colaborare fructuoasă și pot spune cu siguranță că sunt niște parteneri de încredere. De la Vadalex Agro procurăm începând cu semințe, tehnică agricolă, produse de uz fitosanitar, ei ne oferă întreg spectrul de produse necesare pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. Calitatea produselor procurate este una incontestabilă, nu am avut probleme cu eficiența acestora. Apreciem mult că specialiștii companiei se implică și ne ajută să identificăm cele mai bune soluții în problemele cu care ne confruntăm direct în câmp. Ori de câte ori este nevoie ei se deplasează în câmp verifică și monitorizează realizarea tuturor lucrărilor. În acest timp am reușit să procur semănători, stropitori, cultivatoare, pluguri și 10 tractoare. Cred că pentru a reuși să cultivi produse de calitate trebuie să fii în pas cu tehnologiile moderne și să nu-ți fie frică să aplici soluții moderne. Particip la Ziua câmpului pentru a vedea noutățile companiei, pentru a avea un schimb de experiență. Sunt necesare asemenea activități pentru că reușim să vedem tehnica agricolă performantă. Mai mult ca atât, aș asemăna acest eveniment cu momentul în care mergi la un magazin după anumite lucruri, dar pleci acasă cu mult mai multe decât ți-ai propus inițial”, a adăugat producătorul.

Gheorghe Pașalî, directorul companiei Comnuc Agro a constatat că tehnica pe care o comercializează compania Vadalex Agro realizează mult mai precis lucrările din câmp și respectiv necesită mai puțină implicare din partea fermierilor.

„Cu compania Vadalex Agro lucrăm din primele zile de când a fost fondată. De la această companie am cumpărat deja foarte multă tehnică, cum ar fi tractoare New Holland, 2 combine, diferite semănători, combinatoare, cizel. Sunt mulţumit de colaborarea cu ei. Tehnica realizează toate sarcinile sigur şi mult mai precis decât analogii săi. Participăm la seminarul demonstrativ pentru ca să avem un schimb de experienţă, dar şi pentru a afla inovaţiile din agricultură, ce propun nou Vadalex Agro şi cum trebuie deservită această tehnică. Sunt convins că, fără aplicarea noilor tehnologii nu putem să obținem recolte de calitate, care să facă concurență pe piețele de desfacere. Vom continua colaborarea cu această companie pentru că găsim un spectru larg de produse necesare pentru dezvoltarea afacerilor noastre”, a conchis Pașalî Gheorghe.

Compania Vadalex Agro prezintă și promovează tehnică agricolă modernă, pentru că doar cu tehnică de calitate poți obține rezultate remarcabile. Specialiștii companii sunt alături de clienții săi și îi ajută în identificarea celor mai optime și sigure soluții.

‹ pub ›
‹ pub ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

‹ pub ›

Ultimele Subiecte

O companie din Ucraina produce pastă de fructe după o tehnologie unică în lume

HTD-technology este invenția oamenilor de știință ucraineni care permite procesatorilor de fructe nu doar să păstreze substanțele utile din fructe, ci și să le...

Prognoză: Carnea sintetică ar putea apărea pe piața UE peste doi ani

Consumul excesiv de carne obținută în urma creșterii intensive și industriale a animalelor este din ce în ce mai recunoscut ca o problemă serioasă....
‹ pub ›

Video

Alte Subiecte

‹ pub ›