‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFranța a interzis încă două insecticide pentru a proteja albinele

Franța a interzis încă două insecticide pentru a proteja albinele

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

După ce acum un an Franța a devenit prima țară din UE care a interzis toate neonicotinoidele pentru a proteja albinele, pe data de 31 decembrie a publicat în Jurnalul Oficial un decret potrivit căruia alte două pesticide cu același mod de acțiune ca și neonicotinoidele sunt interzise.

Cele două substanțe, flupiradifuron și sulfoxaflor (flupyradifurone, sulfoxaflor), sunt considerate neonicotinoide de nouă generație, iar acum acestea sunt interzise prin interdicția prevăzută de legea Egalim, scrie AgroPages.com.

Neonicotinoidele au apărut pe piață în anii 1990 și au devenit cele mai utilizate insecticide din lume, dar acestea, potrivit studiilor, atacă sistemul nervos al insectelor și, prin urmare, polenizatorii. Chiar și în doze mici, albinele și bondarii devin dezorientați și nu-și mai pot găsi stupul.

Amintim că, în luna septembrie 2018, cinci neonicotinoide (clothianidin, thiamethoxam, imidacloprid, thiacloprid și acetamiprid) au fost interzise spre utilizare. În septembrie 2019, după ce a fost votată legea Egalim, Ministerul Tranziției Ecologice supus consultărilor un proiect de decret privind includerea sulfoxaflor și flupiradifuron în această listă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›