‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFranța este gata să acorde suport Republicii Moldova pentru a dezvolta turismul

Franța este gata să acorde suport Republicii Moldova pentru a dezvolta turismul

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În urma unei întrevederi a ministrului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, cu  Ambasadorul Franței în țara noastră, Pascal Le Deunff, ministrul a menționat că intenționează să inițieze un parteneriat de cooperare cu Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD).

Acesta a adăugat că este necesar de a continua negocierilor pe marginea Convenției bilaterale privind evitarea dublei impuneri, ceea ce reprezintă un factor esențial pentru procesul investițional și a încurajat realizarea schimbului de cele mai bune practici în domeniul turismului (turismul rural, turismul vinicol etc.), reieșind din experiența vastă a Republicii Franceze în acest sens.

Pascal Le Deunff a afirmat că Republica Franceză susține în totalitate procesele de reformare și modernizare și este interesat în dezvoltarea relațiilor cu țara noastră pe toate dimensiunile. Mai mult, Ambasadorul a manifestat deschidere cu privire la acordarea suportului Republicii Moldova în vederea dezvoltării sectorului turismului.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Franța, în perioada ianuarie-noiembrie 2019 a înregistrat suma de 166,29 milioane dolari. După valoarea volumului schimburilor comerciale, înregistrat în perioada analizată, Franța este unul dintre principalii parteneri comerciali ai RM, la nivel mondial se situează pe locul 10.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›