‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 22 mai, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul a aprobat modificări în unele acte normative din sectoarele hidroameliorație și zootehnic

Guvernul a aprobat modificări în unele acte normative din sectoarele hidroameliorație și zootehnic

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul a aprobat modificări ale unor acte normative pentru a soluționa problemele fermierilor legate de întreținerea și exploatarea sistemelor de irigare centralizate, precum și pentru a exclude provocările crescătorilor de animale privind utilizarea terenurilor cu destinație agricolă și modul de folosință a pășunilor și fânețelor.

„Proprietarii de terenuri care se află în aria de deservire a unui Sistem Centralizat de Irigare (SCI) sau desecare funcțional, dar nu sunt membri ai Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigare vor trebui să achite plata anuală pentru întreținerea infrastructurii de irigații. Aprobarea modificărilor va asigura întreținerea și exploatarea SCI, iar pe termen lung – dezvoltarea sectorului hidroameliorației”, a declarat viceprim-ministrul Vladimir Bolea. 

De asemenea, au fost propuse modificări ale Codului funciar și Legii zootehniei. Acestea prevăd că terenurile cu destinație agricolă, inclusiv din intravilanul localităților și fondul de rezervă, cu modul de folosință pășuni și fânețe, vor putea fi date în arendă de către autoritățile publice locale, la licitație, doar crescătorilor de animale care practică zootehnia în exploatații autorizate.

Astfel, fermierii cu terenuri ocupate de pășuni și fânețe vor putea obține nutrețuri pentru animale. Totodată, aceștia vor fi obligați să execute, anual, lucrările de întreținere și de ameliorare ale acestora. Pentru încălcarea regimului de exploatare a pășunilor și fânețelor, proiectul prevede sancțiuni.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›