luni, 22 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
Acasă Advertoriale KWS continuă tradiția recoltelor bogate! Soiuri noi de grâu și orz, dar și primul hibrid de secară disponibili acum la Elitagrotehnologie

KWS continuă tradiția recoltelor bogate! Soiuri noi de grâu și orz, dar și primul hibrid de secară disponibili acum la Elitagrotehnologie

0
KWS continuă tradiția recoltelor bogate! Soiuri noi de grâu și orz, dar și primul hibrid de secară disponibili acum la Elitagrotehnologie

Știința este sursa tuturor inovațiilor, iată de ce compania KWS investește considerabil în dezvoltare și cercetare, pentru a răspunde tuturor cerințelor de piață. Rezultatele cercetărilor trebuie, într-un final, valorificate comercial şi în acest scop KWS Moldova îşi propune diversificarea în alte segmente strategice.

„Experiențele care au fost efectuate în Moldova, în parteneriat cu compania Elitagrotehnologie, ne permit să revendicăm că genetica KWS poate crea o referință de recoltă mai înaltă în diverse condiții și tehnologii. După cum a fost anunțat anterior, KWS își lărgește portofoliul și propune produse noi cum ar fi grâul și orzul de toamnă. Totodată, cererea pentru secară este în creștere. Pentru acest sezon propunem grâul KWS EMIL și orzul KWS MERIDIAN, care atît pe loturile demonstrative, dar și în producere s-au arătat net superiori față de alții deja existenți pe piață. Ambele soiuri au un potențial foarte înalt de recoltă, sunt flexibili și cu o rezistență foarte înaltă la iernare. La moment, KWS MERIDIAN și EMIL au devenit o referință pe piețele din regiune, asigurând fermierii cu recolte înalte, dar și setul necesar de rezistenţe față de diferiți agenți patogeni”, susține Octavian Boubătrîn, manager de țară al companiei KWS.

KWS Meridian

Secara este o cultură care poate fi cultivată și în condiții de secetă, dar și pe solurile mai sărace.

„Compania vine cu o noutate pe piață și anume cu hibridul de secară KWS ETERNO, un hibrid de generație nouă, care are un randament în boabe de 10% comparativ cu genetica existentă și are un  potențial de recoltă de 10-13 tone la hectar. Pe lângă panificație, secara este folosită, tot mai mult, ca hrană pentru animale și substituie grâul și orzul. La fel, în acest sezon ne propunem să creăm loturi de promovare în diferite regiuni ale țării, acolo unde clienții vor avea posibilitatea să se convingă de performanța geneticii”, a mai spus Octavian Boubătrîn.

Asolamentul respectat de producătorii de la noi include culturi cerealiere de toamnă cum ar fi grâul, orzul și culturi prășitoare floarea soarelui, porumbul, iată de ce cultura grâului și a orzului ocupă o suprafață importantă din asolament.

„În cadrul mai multor întruniri pe care le-am avut cu fermeirii din țară, am fost întrebați dacă vom veni și cu soiuri la aceste culturi. Mulți dintre producători cunoșteau deja performanța pe care o înregistrează producătorii din țările vecine la aceste soiuri. Astfel, specialiștii companiei KWS au decis ca să extindă portofoliul de produse și să propună noi soiuri. Venim pe piață cu soiul KWS EMIL, care a devenit o istorie în cultura de grâu din țările vecine cum ar fi Ucraina. Soiul se comportă destul de bine și sperăm ca să arate rezultate îmbucurătoare și la fermierii din țara noastră. KWS EMIL este un soi nearistat, care în sezonul 2019, în Ucraina a oferit recolte de peste 8 tone la hectar. Este destinat pentru panificație, are caracteristici înalte în ceea ce privește conținutul de gluten și proteine. Soiul KWS MERIDIAN, este un soi de orz de toamnă cu 6 rânduri de boabe în spic, destinat pentru furaje, cu potențial înalt, care dispune de o rezistență sporită față de principalele probleme cu care se confruntă această cultură cum ar fi Ramularia, polignirea și la ruperea spicului. Am studiat sectorul de panificație și am înțeles că se utilizează atât făina de grâu, cât și cea de secară. În mare parte făina de secară este importată de peste hotare și atunci ne-am gândit că ar fi oportun ca fermierii de la noi să cultive această cultură. Vom propune și un hibrid nou de secară de toamnă KWS ETERNO, care la fel manifestă rezistență înaltă la rugina brună și Rhynchosporium”, a explicat Radu Șaganean manager reprezentanța KWS Moldova.

Puteți face cunoștință cu noile soiuri de grâu, orz și secară de la KWS accesând următorul link.

Compania Elitagrotehnologie este unicul distribuitor de material semincer al celor mai performante soiuri și hibrizi de pe piață a companiei KWS. Producătorii interesați să procure noile soiuri pot apela: 022 866 820, 022 866 811, 022 866 810.