‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 14 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriImportul de tractoare și camioane va fi liberalizat

Importul de tractoare și camioane va fi liberalizat

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Finanțelor propune în proiectul de politică fiscală și vamală pentru anul viitor, anularea prohibițiilor la importul mijloacelor de transport (autoturisme, camioane, autobuze și tractoare), scrie Mold-street.com.

Potrivit Ministerului Finanțelor, legislația vamală prevede la moment o serie de prohibiții la import aferente mijloacelor de transport, după cum urmează:

  • după termenul de exploatare a camioanelor (se interzice importul de camioane mai vechi de 10 ani);
  • după termenul de exploatare a tractoarelor (se interzice importul tractoarelor mai vechi de 12 ani);
  • piese uzate.

„Conceptual legislația, în speță legislația vamală, nu ar trebui să prevadă interziceri de bunuri (cu excepția celor care este interzisă circulația pe teritoriul țării, cum ar fi drogurile), iar în cazul în care se dorește restrângerea importurilor anumitor bunuri din raționamente ecologice, acestea urmează a fi realizate prin aplicarea unor impozite majorate”, susţin autorii proiectului de politică fiscală şi vamală.

În opinia lor, existența prohibițiilor creează stimulente pentru activități ilicite, prin care se evită atât interzicerile cât și achitarea impozitelor.

De asemenea, acestea nu permit dezvoltarea unor afaceri ce au drept scop importul, prelucrarea și exportul bunurilor respective.

În acest sens, concomitent cu eliminarea prohibițiilor, Ministerul propune majorarea esențială a accizelor proporțional termenului de exploatare a mijloacelor de transport.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›