‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn 2017, producția globală de cereale se preconizează să depășească cifrele anului 2016

În 2017, producția globală de cereale se preconizează să depășească cifrele anului 2016

‹ adv ›
‹ adv ›

Producția globală de cereale în 2017 se preconizează să depășească cifrele anului 2016 cu o marjă mică, potrivit ultimului raport FAO privind cererea și oferta de cereale, de asemenea, publicat astăzi.

Producția mondială de cereale grosiere este prevăzută să ajungă la un nou record, datorită expansiunii în America de Sud și Africa de Sud. Producția de grâu, dimpotrivă, se preconizează să scădă ușor, în principal datorită reducerii volumului de recoltă prevăzut în Statele Unite ale Americii. Producția globală de orez, pe de altă parte, se așteaptă să rămână în general stabilă.

Cele mai recente estimări ale FAO indică o creștere de 1,0% a utilizării cerealelor la nivel mondial în anul următor, în condițiile în care stocurile mondiale de cereale se îndreaptă către un nou nivel record până la încheierea sezoanelor din 2018. Se estimează că stocurile globale de orez și cereale grosiere vor atinge noi recorduri, în timp ce cele de grâu au atins deja.

Având în vedere volumul amplu al cererii pentru export, se așteaptă ca și concurența dintre marii exportatori să rămână rigidă anul viitor, având în vedere creșterea volumului comerțului mondial cu porumb, sorg și orez, și scăderea așteptată a grâului.

FAO va oferi informații și analize mai detaliate ale tendințelor ce țin de produselor alimentare cheie pe data de 9 noiembrie, când va lansa următoarea ediție a raportului Perspectivele Alimentației.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii