FOTO: deschide.md
- pub -

Potrivit serviciului de presă al Centrului de Exporturi din Rusia, în anul 2017, Federația Rusă a ocupat primul loc în lume după exportul de hrișcă, reușind să surclaseze Statele Unite, anunță agroinfo.com.

Serviciul Federal Vamal din Rusia a prezentat datele pentru anul calendaristic 2017, potrivit cărora performanța la exportul de hrișcă a ajuns la 45,1 mii tone, ceea ce este de 2,6 ori mai mult decât valoarea din 2016.

Petr Fradkov, directorul general al Centrului de Exporturi din Rusia, a declarat că până nu demult primul loc în ceea ce privește exportul de hrișcă era ocupat de China, care furnizează în mod tradițional, mai mult de jumătate din volumul global al acestei culturi în Japonia. În perioada de după 2010, exporturile au început să crească din SUA și Rusia, ceea ce a afectat poziția de lider a Chinei. Potrivit Centrului de Export din Rusia, în anul 2017, exporturile de hrișcă din China și SUA au fost de aproximativ 25-30 mii tone.

- pub -

În actualul sezon, care a început în septembrie 2017, în perioada din septembrie 2017 și până în ianuarie 2018 inclusiv, au fost exportate 30,1 mii tone de hrișcă. Aceasta este de aproape 6 ori mai mult decât a fost exportat în aceeași perioadă a sezonului trecut – 5,2 mii tone. În total, pentru sezonul 2016-2017, exporturile de hrișca au fost de 23,9 mii tone.

Principalele țări importatoare de hrișcă din Rusia, în sezonul actual, sunt Lituania (aproximativ 30% din livrări), Ucraina – 23%, Japonia – 12%. Totodată, după semnarea acordului dintre Rosselhoznadzor și China, pentru furnizarea cerealelor din Rusia, 1000 de tone de hrișcă au fost livrate în China.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here