‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaÎn Găgăuzia a demarat recoltarea cerealelor din grupul I

În Găgăuzia a demarat recoltarea cerealelor din grupul I

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe teritoriul Găgăuziei a demarat recoltarea grânelor din grupul I, relatează NOI.md. Acest fapt l-a comunicat șeful Direcției Generale a CAI Serghei Babin, în cadrul ședinței aparatului Comitetului Executiv al autonomiei.

Potrivit lui, orzul de toamnă a fost recoltat de pe 80 la sută de suprafețe, iar productivitatea acestei culturi constituie 30 de chintale la un hectar. Mazărea a fost recoltată de pe toate câmpurile.

„De asemenea, pe terenurile agricole a efectuată fost recoltarea de probă a grâului de toamnă. Productivitatea constituie circa 30-32 de chintale la un hectar”, a menționat Serghei Babin.

Anterior s-a comunicat că în anul 2015, în Găgăuzia, culturile de toamnă au fost semănate pe 41 de mii 660 de hectare, inclusiv grâul de toamnă – pe 30 mii de hectare, orzul de toamnă – pe 8 mii 326 hectare.

În urma condițiilor climaterice nefavorabile din cele 3 mii 287 hectare semănate cu rapița de toamnă s-au menținut doar 426 de hectare. În anul 2015 floarea soarelui în Găgăuzia a fost semănată pe o suprafață de 26 de mii 217 hectare, iar porumbul ocupă 14 mii 421 hectare de terenuri agricole.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›