‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 iulie, 2024
28.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn premieră, 9 producători autohtoni participă la expoziția GreenWeek 2024

În premieră, 9 producători autohtoni participă la expoziția GreenWeek 2024

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Timp de câteva zile, MAIA, USAID, CCI, ADMA, Agenția de Investiții și Ambasada Republicii Moldova în Germania vor fi alături de producătorii autohtoni, la GreenWeek2024, pentru a-i ajuta să promoveze produsele locale pe piețele globale.

„Privesc în jur și sunt înconjurat de moldoveni cu caracter, curajoși, ambițioși, inovatori și demni. Aceste calități sunt fundamentale pentru prosperarea țării.

În produsele moldovenești se reflectă pasiunea și dăruirea acestor oameni. Ei sunt în primul rând eroii propriilor povești și reprezintă esența spiritului nostru național.

Republica Moldova are potențial și resurse incredibile, iar despre acest lucru trebuie să afle o lume întreagă. În următoarele zile vom fi tot aici ca să povestim tuturor despre gustul Moldovei”, menționează vicepremierul Vladimir Bolea, de la standul țării.

Produsele moldo au fost descoperite de o delegație de înalți demnitari germani, constituită din: ministrul Agriculturii Cem Özdemir, primarul Berlinului Kai Wegner, comisarul UE pentru Agricultură Janusz Wojciechowski, președintele Asociației fermierilor germani Joachim Rukwoed și directorul Asociației Federale a industriei germane agroalimentare.

‹ adv ›

Vicepremierul Vladimir Bolea a dăruit delegației un set de vinuri organice Wild, produse din strugurii de soi autohton Feteasca Neagră de pe podgoriile Cricova, unde însăși Cem Özdemir a ajutat la recoltarea roadei în luna octombrie 2023, când a avut loc Platforma de Parteneriat Agroalimentar.

„Pentru Republica Moldova, expoziția este o platformă strategică, prin prezența producătorilor autohtoni prezentăm potențialul țării noastre întregii comunității internaționale.

Aici vom folosi orice oportunitate ca să consolidăm relațiile economice și comerciale cu alte state, mai ales că, în ultimii ani, Republica Moldova înregistrează progrese semnificative în adoptarea și implementarea standardelor și regulamentelor UE în domeniul agricol.

Iar aceste progrese confirmă că Republica Moldova poate fi un partener serios și de încredere pe scena globală”, transmite Vladimir Bolea de pe platforma GreenWeek, acolo unde conduce o delegație din partea Republicii Moldova.

GreenWeek este un eveniment european cu o istorie de peste 100 de ani, în 2024, Moldova în premieră are o platformă expozițională de 100 m2, unde își prezintă produsele 9 producători locali.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›