FOTO: womensrunning.competitor.com
- pub -

În primul trimestru al anului 2018, valoarea exporturilor de fructe și pomușoare de pădure din Ucraina s-au ridicat la suma de 57 de milioane dolari, ceea ce reprezintă cu 68% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, informează latifundist.com.

Principalele produse din structura mărfurilor autohtone livrate pe piața din străinătate, în acest an, au fost:

  • nuci – 42 milioane dolari;
  • fructe de pădure congelate – 10 milioane dolari;
  • mere și pere – 5 milioane de dolari.

Dintre grupurile de produse enumerate, numai fructele congelate au înregistrat o scădere a volumelor cantitative și a costurilor exporturilor. Volumul exporturilor de nuci din Ucraina a crescut de la 7 tone la 13 tone, merele și perele – de la 6 tone la 14 tone.

- pub -

Cea mai mare cerere pentru producția internă de horticultură, rămâne să fie în Uniunea Europeană, care asigură aproximativ 60% din veniturile exportatorilor ucraineni. Principalele piețe de desfacere pentru fructele și pomușoare de pădure din Ucraina sunt Franța (cu o valoare de 6,9 milioane dolari), Turcia (6,5 milioane dolari), Polonia (4,0 milioane dolari), Belarus (3,7 milioane dolari), Grecia (3,5 ilioane de dolari ), Germania (2,8 milioane dolari) și Țările de Jos (2,7 milioane dolari).

Amintim că, conform rezultatelor înregistrate la finele anului 2017, fermierii ucraineni au furnizat pe piețele străine aproximativ 8 mii de tone de prune în valoare totală de 6,2 milioane de dolari.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here