FOTO: markoriabkov.livejournal.com

În regiunea Sankt Petersburg își va începe activitatea o întreprindere specializată în prelucrarea cărnii și ficatului de gâscă. Capacitatea de creștere a viitorului complex este de circa 1 milion de gâște pe an, informează agroinfo.com.

Acest proiect de investiții a fost aprobat și convenit între autoritățile din regiunea Sankt Petersburg și compania maghiară „Kipser”.

Președintele Comitetului rus pentru complexul agroindustrial și piscicol, Oleg Malashchenko a spus că datorită investițiilor efectuate de producătorul maghiar, regiunea Sankt Petersburg va putea să renunțe la produsele din carne de pasăre de import.

Compania din Ungaria intenționează să participe la finanțarea acestui proiect și să investească cel puțin 85% din valoarea proiectului, care este estimat la 90 de milioane de euro.

De asemenea, conform contractului, compania „Kipser” va construi și va demara activitatea complexului de păsări, în cadrul căruia se vor crește gâștele, precum și se va prelucra carnea și ficatul lor.

Se așteaptă ca viitoarea întreprindere de creștere a păsărilor să contribuie la crearea a cel puțin 300 de noi locuri de muncă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here