- pub -

Analiza informațiilor despre vreme și rapoartele pomicultorilor cu privire la situația din livezi arată că în Ucraina, în anul 2018, se așteaptă o recoltă record de mere, precum și multe alte tipuri de fructe și pomușoare. Despre aceasta informează propozitsiya.com cu referire la prognoza preliminară realizată de Asociația ucraineană de fructe și legume.

În același timp, Asociația a menționat că această prognoză poate fi confirmată numai după înflorirea livezilor, la mijlocul lunii mai.

Totodată, experții Asociației au identificat principalii factori care pot afecta recolta și prețurile fructelor în noul sezon. Datorită condițiilor climaterice relativ stabile în timpul iernii, fără înghețuri anormale și precipitații mari, horticultorii au reușit aproape complet să prevină deteriorarea și epuizarea copacilor.

- pub -

În anul 2018, mai multe livezi tinere din țara vecină, atât de mere, cât și de cireșe, intră pe rod. În plus, proporția mare a livezilor tinere de mere va duce și la majorarea productivității în 2018. Astfel, recolta totală va crește.

În același timp, în UE la fel se așteaptă o recoltă record de mere, după înghețurile înregistrate în anul trecut, care au influențat și asupra productivității livezilor. Astfel, concurența pe piața merelor din UE se va intensifica, ceea ce va afecta negativ prețurile.

Pe piața merelor din Ucraina, ar trebui să ne așteptăm la o scădere a prețurilor. Cel mai dificil va fi pentru producătorii de mere care cultivă soiuri mai puțin populare și mai puțin calitative. Cel mai probabil că, aceste mere vor fi vândute la același preț cu cele industriale. Producătorii de mere de calitate vor exporta produsul pe piețele externe, ceea ce îi va ajuta să-și sporească veniturile în comparație cu sezonul 2017-2018. Totodată, un măr de calitate, pe piața internă va fi vândut cu 30-50% mai ieftin decât în sezonul precedent.

Aceasta este o prognoză preliminară a Asociației, care poate fi modificată urmare a calamităților naturale ce se pot înregistra în următoarele luni.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here