FOTO: Agroscope - Admin.ch
- pub -

Recolta de rapiță, în țările UE, în sezonul 2018-2019, se estimează la 22,54 milioane tone, ceea ce reprezintă cu 2,5% mai mult decât în anul trecut. Suprafața însămânțată cu rapiță va rămâne la nivelul sezonului precedent și va ajunge la 6,71 milioane hectare, în timp ce productivitatea va crește cu 2,5% până la 3,36 tone/ha, potrivit propozitsiya.com.

În Canada, producția de rapiță din acest sezon va crește cu 4% față de anul trecut și va înregistra circa 22,8 milioane tone. Potrivit specialiștilor Ministerului Agriculturii, Industriei și Comerțului din Canada motivul acestei creșteri va fi scăderea prețurilor la boboase cu 15-20% și, în consecință, micșorarea terenurilor însămânțate cu această cultură. Acest lucru va duce la o majorare a suprafețelor de rapiță până la 9,7 milioane hectare.

Și în Ucraina se așteaptă o creștere a recoltei de rapiță. Starea bună a semănăturilor îi face pe specialiști să prognozeze o recoltă de 2,4 – 2,5 milioane tone, față de 2,1 milioane tone în anul 2017.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here