‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 26 februarie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriInfrastructura de cale ferată din Republica Moldova va fi reabilitată cu suportul Uniunii Europene

Infrastructura de cale ferată din Republica Moldova va fi reabilitată cu suportul Uniunii Europene

‹ adv ›
‹ adv ›

Infrastructura de cale ferată din Republica Moldova va fi reabilitată cu suportul Uniunii Europene. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Contractului de finanțare dintre țara noastră și Banca Europeană de Investiții (BEI) „EFSD+Fereastra Dedicată Investiției 1”.

Proiectul prevede acordarea unui împrumut de 41,2 milioane de euro, oferit de BEI și a unui grant de 12 milioane de euro, acordat de Uniunea Europeană. Banii vor fi folosiți pentru reparația coridorului feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari.

Potrivit autorităților, reparația tronsonului de cale ferată va avea un impact pozitiv asupra economiei Republicii Moldova, întrucât vor fi create condițiile necesare pentru atragerea volumelor de mărfuri și majorarea numărului de pasageri.

Contractul de finanțare va fi rambursat în termen de până la 30 de ani, iar Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” va prezenta periodic rapoarte către Banca Europeană de Investiții, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Ministerul Finanțelor despre stadiul de realizare a proiectului.

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii