‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 17 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriInvestiții de 15 mln de euro pentru reconstrucția unei foste ferme din Criuleni

Investiții de 15 mln de euro pentru reconstrucția unei foste ferme din Criuleni

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un proiect de transformare și modernizare a unei foste ferme este în curs de planificare în comuna Bălăbănești, raionul Criuleni, la inițiativa unui agent economic din regiune, care este specializat în creșterea porcinelor.

În acest scop, antreprenorul a solicitat sprijinul mai multor autorități.

Pentru aceasta a fost organizat un grup de lucru inter-instituțional, care a efectuat vizite în teritoriu pentru a evalua infrastructura existentă, pentru a identifica problemele și soluțiile legate de implementarea proiectului. 

„Inițiativa vizează creșterea producției de animale și stimularea economiei locale prin crearea noilor locuri de muncă.

Grija noastră ca minister de resort este să ajustăm politicile de subvenționare la necesitățile fermierilor și să facilităm accesul la resursele necesare pentru a se dezvolta în continuare”, a menționat secretarul de stat Iurie Scripnic. 

Investițiile proiectului sunt estimate la circa 15 milioane de euro.

Autoritățile și investitorii sunt optimiști și se așteaptă ca, în maxim doi ani, să poată inaugura ferma dotată cu echipamente de ultimă generație.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Bine, dar cum rămâne cu impactul acestei ferme de porcine asupra mediului ambiant. Ma refer la calitatea aerului și apei potabile la Bălăbănești. Există un studiu de mediu în acest sens? Cum poate convinge promotorii acestui proiect pe oamenii din Bălăbănești că calitatea vieții și sănătatea lor nu vor fi afectate advers. Ce garanții ni se dau?

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›