‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIon Chicu: Moldovenii reveniți din diasporă vor beneficia de subvenții în agricultură

Ion Chicu: Moldovenii reveniți din diasporă vor beneficia de subvenții în agricultură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prim-ministrul Ion Chicu a cerut Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) să includă un instrument de subvenţionare în agricultură şi mediul rural pentru persoanele care au revenit în ţară din diasporă şi vor să investească în sectorul agrar. Propunerea a fost făcută de premier după ce ministrul de resort, Ion Perju, a prezentat un proiect de modificări ale cadrului normativ în acest sens, transmite Moldpres

„Trebuie să fie o linie separată pentru cetăţenii care au revenit sau vor reveni din diasporă acasă, în legătură cu situaţia creată de răspândirea coronavirusului de tip nou COVID-19. Ei trebuie să poată activa, iar pentru aceasta să fie folosite resurse din fondul de subvenţionare în agricultură. Încurajăm oamenii să deschidă afaceri în acest sector, iar statul o să-i susţină în această etapă dificilă”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, oficialul a solicitat Ministerului Finanţelor să completeze fondul de subvenţionare în domeniul agricol cu suma necesară anume pentru această categorie de cetăţeni – potenţiali beneficiari.

„Vom definitiva toate procedurile în următoarele zile, astfel încât la începutul săptămânii următoare să anunţăm despre ce sumă este vorba”, a precizat premierul.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale  şi Mediului, Ion Perju, a prezentat în şedinţa de astăzi a Guvernului modificări la mai multe principii de subvenţionare a agriculturii şi mediului rural. 

Printre aceste modificări se numără extinderea plafonului de vârstă pentru tinerii fermieri de la 35 la 40 de ani, pentru ca aceştia să se încadreze în programul de acordare a subvenţiilor în avans, transparenţa decizională, înlesnirile pentru unele categorii de beneficiari, plăţile directe, simplificarea criteriilor de eligibilitate ş.a.

Foto simbol: ofswcd.org

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›