‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
23.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIon Perju promite: Până la finele lunii ianuarie lista companiilor exportatoare în Rusia va...

Ion Perju promite: Până la finele lunii ianuarie lista companiilor exportatoare în Rusia va fi extinsă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, s-a întâlnit astăzi, cu șeful Serviciului de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, Serghei Dankvert. Întrevederea oficialilor a avut loc la Berlin, în cadrul celui de-al 12-lea Forum global pentru alimentație și agricultură (GFFA).

Oficialii au convenit asupra stabilirii unui mecanism direct de coordonare a acțiunilor dintre Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Rosselhoznadzor, au agreat extinderea mutuală a listelor de exportatori, precum și au stabilit mecanismul clar de extindere cu peste 200 companii exportatoare din Republica Moldova până la finele lunii ianuarie curent.

Totodată, în cadrul întâlnirii bilaterale, partenerii din Federația Rusă au propus părții moldovenești suport în dezvoltarea capacităților instituționale ale ANSA prin schimb de experiență pentru inspectorii locali, organizarea și desfășurarea training-urilor și a cursurilor de instruire în acest sens.

„De la preluarea mandatului de ministru, mi-am asumat responsabilitatea de a crește numărul companiilor ce vor putea exporta în Federația Rusă. Împreună cu echipa ministerului depunem toate eforturile pentru a proteja interesele producătorilor și exportatorilor autohtoni. Așteptăm extinderea listei cu peste 200 de companii producătoare de fructe și legume, fără a fi afectată în niciun fel lista existentă a companiilor exportatoare, or aceasta este o suplinire a precedentei liste”, a menționat ministrul Ion Perju.

Menționăm că, în luna decembrie 2019, ministrul a avut o întrevedere în Federația Rusă, cu ministrul  Agriculturii, Dmitrii Patrusev, în care au discutat mai multe subiecte legate de îmbunătățirea relațiilor comerciale cu produse agroalimentare dintre țările noastre și au agreat un set de acțiuni și de pași, ce au fost întreprinși de ambele părți.

Amintim că, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, liderul PPPDA, Andrei Năstase, a declarat că exportul produselor moldovenești în Rusia a fost privatizat de Igor Dodon.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›