Secretarul General de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu a discutat vineri, 2 februarie, cu Sayed Abdolvahad Sahlabadi, Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Mine şi Agricultură (ECCIM), din Iran, în cadrul unei  întrevederi la minister.

Oficialii au discutat despre oportunitățile bilaterale de cooperare în domeniul agriculturii și de inițierea schimbului de experiență și bune practici în procesarea produselor agroalimentare.

„Oamenii de afaceri din țara noastră sunt interesați să inițieze afaceri comune în domeniul procesării produselor agroalimentare, ținând cont de experiența țării dumneavoastră în domeniu, ne dorim un schimb de experiență și bune practici în acest sens”, a precizat Iurie Ușurelu, în cadrul discuțiilor cu oaspeții.

Președintele Camerei de Comerț, Industrie, Mine şi Agricultură (ECCIM), Sayed Abdolvahad Sahlabadi a menționat că oamenii de afaceri din țara lor sunt interesați să importe din Republica Moldova carne de bovine sau de ovine, porumb și semințe oleaginoase.

Totodată, oficialul a menționat că sunt dispuși să ofere asistență Republicii Moldova în domeniul sistemelor de irigare și tehnologiilor utilizate în acest sens.

La final părțile au convenit să impulsioneze schimbul de contacte între companiile autohtone producătoare de produse agroalimentare și cele din Iran, precum și să faciliteze colaborarea tehnico-ştiinţifică dintre instituţiile de învăţămînt şi de cercetare din ambele țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here