‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 16 mai, 2024
16.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaIurie Leancă a vizitat o seră de ardei dulci din Hâncești. Premierul l-a încuraj...

Iurie Leancă a vizitat o seră de ardei dulci din Hâncești. Premierul l-a încuraj pe tânărul afacerist

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prim-ministrul Iurie Leancă a efectuat vizită de lucru în raionul Hâncești la o seră de ardei dulci din satul Buțeni.

Aici, Iurie Leancă l-a cunoscut pe Stanislav, un tânăr care a revenit din Irlanda şi împreună cu o rudă de-a sa, plecată în Portugalia, şi-a lansat propria afacere. Stanislav Garbuz i-a povestit Premierului mai multe detalii despre cum a reuşit să pună pe picioare mica afacere în 2012 și la ce roadă se așteaptă în acest an.

„Am decis să investesc în sera de legume, deoarece este o afacere profitabilă. Am 1 ha de ardei și ne așteptăm la o roadă de 10-12 kg pe metru pătrat. Este prima roadă, dar deja am reușit să închei contracte cu mai multe magazine din Chișinău pentru a le furniza produsul meu „, a spus Stanislav.

La rândul său, Prim-ministrul Iurie Leancă s-a declarat impresionat de cele văzute. „Vreau să vorbesc despre câteva elemente care mi se par destul de importante. Stanislav s-a decis să vină acasă și m-am bucurat să aud că nu regretă că s-a întors. Orice business înseamnă un risc, dar el a reușit fiindcă a avut încredere în propriile forțe, dar și susținerea comunității”, a specificat Prim-ministrul.

Iurie Leancă l-a încurajat pe Stanislav să apeleze la programul Guvernului PARE 1+1 pentru ca să-şi extindă afacere şi să facă rost de echipament ce îi va permite să prelucreze și să păstreze produsele agricole.

De asemenea, Premierul a promis că prin intermediul Ministerului Agriculturii Industriei Alimentare, lui Stanislav îi va fi oferită consultanţă din partea unor experţi străini.

‹ adv ›

Tot la Hâncești, Prim-ministrul a vizitat o întreprindere specializată în exportul de carne de ovine și bovine. Iurie Leancă, însoțit de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a vizitat abatorul și instalațiile frigorifice care corespund standardelor europene.

Fermierul Vladimir Uduvovici a povestit că exportă carnea de ovine și bovine pe piețele din Rusia, iar din acest an a reuşit să intre şi pe pieţele din Irak și Libia.

De asemenea, întreprinzătorul dispune de un frigider cu capacitatea de 1.000 tone pentru păstrarea fructelor și legumelor pentru export în Federaţia Rusă. Acest lucru a fost posibil graţie unui grant japonez.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›