‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 12 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriJumătate din afacerile finanțate prin Programul „PARE 1+1” sunt în domeniul agricol

Jumătate din afacerile finanțate prin Programul „PARE 1+1” sunt în domeniul agricol

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Din cele 41 de afaceri, care vor primi finanțare prin Programul „PARE 1+1”, 21 întreprinderi activează în domeniul agriculturii: cultivarea cerealelor, creșterea legumelor în seră, prelucrarea plantațiilor de viță de vie, pomi fructiferi și zootehnie.

Potrivit ODIMM, primele 41 de companii din acest an, lansate de migranți sau rudele acestora de gradul I, vor primi finanțare de stat de până la 250 de mii de lei pentru inițierea sau dezvoltarea unei afaceri în Republica Moldova.

Suma totală a granturilor este de circa 10 milioane de lei, iar volumul investițiilor în economie vor constitui circa 24 de milioane de lei.

Astfel, conform previziunilor incluse în proiectele investiționale, cele 41 de companii vor angaja 150 de persoane, inclusiv 70 de tineri și 40 de femei.

Managerii celor 41 de companii selectate pentru finanțare sunt migranți care muncesc în peste 15 state. Cea mai mare pondere o dețin persoanele care investesc remitențele obținute în Italia, România, Marea Britanie și Germania.

80 la sută din companiile beneficiare de grant își desfășoară activitatea în mediul rural, fiind localizate în 23 de raioane ale țării.

‹ adv ›

Din numărul total de solicitări de finanțare nerambursabilă din acest an, 15 afaceri sunt demarate în domeniul prestării serviciilor, iar cinci întreprinderi activează în industria prelucrătoare. 

Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+1” activează în baza algoritmului „1+1”, astfel încât fiecare leu investit din remitențe este suplinit cu un leu în formă de grant.

Suma grantului este de până la 250.000 lei. Beneficiarii de granturi pot fi cetățeni ai Republicii Moldova, care muncesc peste hotare și beneficiari de remitențe, rude de gradul I.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›