‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 16 iunie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa Cahul va fi pusă în discuție problema poluării în regiunea Dunării de Jos

La Cahul va fi pusă în discuție problema poluării în regiunea Dunării de Jos

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe 23-24 septembrie 2016, la Cahul, în cadrul proiectului „Inventarierea, evaluarea și remedierea surselor antropogene de poluare în regiunea Dunării de Jos din Ucraina, România și Republica Moldova” (MIS ETC 995) implementat cu suportul Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova (2007-2013), Oficiul Prevenirea Poluării Mediului pe lîngă Ministerului Mediului al Republicii Moldova organizează un atelier destinat publicului larg și organizațiilor nonguvernamentale, cu privire la cauzele și consecințele poluării apei și solului în regiunea Dunării de Jos, precum și identificarea măsurilor de eliminare a poluării.

Obiectivul de bază al proiectului „Inventarierea, evaluarea și remedierea surselor antropogene de poluare în regiunea Dunării de Jos din Ucraina, România și Republica Moldova” (MIS ETC 995) implementat de către consorțiu ghidat de Departamentul de Stat pentru Protecția Mediului din Odessa cu sprijinul financiar al Programului Transfrontalier Romania – Moldova – Ucraina (bugetul proiectului 5.819.540 Eur = 86.671.573,13 UAH) constă în reducerea impactului asupra mediului al depozitelor de substanţe chimice şi a diversărilor de ape uzate în regiunea Dunării de Jos, precum şi sporirea capacitaţii de monitorizare a poluării solului şi a apei, inclusiv informarea amplă a publicului vizat.

Organizarea atelierului reprezintă una dintre activitățile relevante în cadrul proiectului „Inventarierea, evaluarea și remedierea surselor antropogene de poluare în regiunea Dunării de Jos din Ucraina, România și Republica Moldova” (MIS ETC 995), destinate ONG-urilor și publicului larg.

Atelierul va întruni reprezentanți ai societății civile, activiști civici din raioanele Cahul și Cantemir și va avea drept scop stabilirea direcţiilor de acţiune în vederea monitorizării procesului de poluare și asigurării unei continuități de implicare și de cooperare regională în scopul protecției regiunii Dunării de Jos.

Persoana de contact: Dna Tatiana Tugui manager Oficiul Prevenirea Poluării Mediului, str. Cosmonauţilor 9, bir. 736, MD-2005, Chişinău, Republica Moldova tel/fax:(+373 22) 22-25-42, [email protected], www.eppo.md.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›