‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul vor fi construite...

La Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul vor fi construite laboratoare noi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul unei vizite de evaluarea a oportunităților investiționale la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole (CEHTA) din Țaul, Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului Ion Perju a reiterat necesitatea investițiilor capitale ce au drept scop îmbunătățirea calității pregătirii elevilor în această instituție educațională.

De comun acord cu managementul instituției educaționale și consultanții Proiectului „Livada Moldovei” s-a decis elaborarea unui concept ce presupune edificarea unei clădiri noi în care să fie amenajate laboratoarele de horticultură și o cantină.

FOTO: madrm.gov.md

Proiectul investițional va presupune dotarea cu echipamente de ultimă generație a laboratoarelor, aulelor de instruire practică a elevilor în vederea ralierii centrului de excelență la standardele de calitate ale Uniunii Europene. Vor fi procurate utilaje și tehnică horticolă pentru a acoperi întreaga arie curriculară de predare a disciplinelor adiacente. Este preconizată și construirea unor spații de conservare la rece și procesare a fructelor și pomușoarelor.

Anterior, pentru amenajarea laboratorului horticol era propusă reabilitarea clădirii vechii cantine a CEHTA. În cadrul vizitei de astăzi, s-a constatat nerentabilitatea renovării clădirii vechi, din motive de uzură avansată, în favoarea construirii unui spațiu nou ce să înglobeze și o cantină pentru elevii Centrului de Excelență.

FOTO: madrm.gov.md

În următorii trei ani, beneficiari direcți ai investițiilor ar putea fi peste 600 de elevi de la CEHTA. Dotarea laboratoarelor și modernizarea CEHTA va cataliza și activitatea de instruire anuală a peste 1000 de horticultori din Republica Moldova specializați în cultivarea fructelor, pomușoarelor, nucilor, legumelor, plantelor medicinale etc.

După elaborare, proiectul investițional urmează a fi examinat și aprobat de grupul de lucru de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›