‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 16 mai, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa MAIA au avut loc discuții despre impactul proiectelor de finanțare a agriculturii în...

La MAIA au avut loc discuții despre impactul proiectelor de finanțare a agriculturii în anul 2023 și planurile pentru 2024

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Unitățile de implementare a proiectelor în domeniul agriculturii s-au întrunit, astăzi, la MAIA pentru a discuta despre progresele înregistrate și impactul avut pentru comunitatea agricolă în anul 2023, precum și pentru a seta noi obiective.

Potrivit rapoartelor, agricultorii noștri sunt orientați spre inovație și sustenabilitate. În anul curent, au realizat investiții semnificative în tehnică și echipament agricol.

De asemenea, s-a înregistrat creștere esențială la cererile de finanțare pentru infrastructura de post-recoltare, soluțiile de digitalizare, eficiență energetică și sistemele de irigare.

Finanțările vor continua și în anul 2024 pentru a susține agricultorii, accentul fiind pus pe domenii cheie în scopul consolidării rezilienței sectorului agricol.

Atenție sporită va fi acordată dezvoltării sectorului de irigare și utilizării tehnologiilor adaptate la schimbările climatice, astfel, încât agricultorii să poată depăși condițiile meteorologice care afectează activitatea agricolă.

De asemenea, vor fi efectuate investiții în construcția și dotarea laboratoarelor din instituțiile de învățământ cu profil agricol, pentru ca elevii și studenții să beneficieze de experiențe practice îmbunătățite și să aibă o pregătire mai bună, corespunzătoare tendințelor și cerințelor pieței.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›