‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa MAIA s-au discutat condițiile de creditare și perspectivele de îmbunătățire pentru fermieri

La MAIA s-au discutat condițiile de creditare și perspectivele de îmbunătățire pentru fermieri

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agricultura are un rol important în asigurarea securității alimentare. Relația dintre agricultori și băncile comerciale joacă un rol deosebit în susținerea și dezvoltarea acestui sector.

În acest context, Vicepremierul Vladimir Bolea a invitat la discuție reprezentanții instituțiilor bancare pentru a analiza condițiile de creditare, evoluția provizioanelor și posibilitățile de îmbunătățire a condițiilor de creditare pentru fermieri.

În Moldova, băncile comerciale acordă credite fermierilor pentru investiții în echipamente, tehnologii și dezvoltarea afacerilor agricole.

Vladimir Bolea a solicitat că:

„Băncile să examineze fiecare caz în parte împreună cu fermierii, să identifice măsuri individuale pentru fiecare și în funcție de situația concretă a acestuia să ia o decizie, de asemenea, să se îmbunătățească comunicarea cu ei. Cu toții trebuie să ne pătrundem de importanța dezvoltării sectorului agricol, deoarece ei sunt cei care crează locuri de muncă la sate. Localitățile rurale vor exista atât timp, cât fermierii din teritoriu vor fi viabili. Este necesar de dezvoltat produse  financiare specializate pentru agricultori, cu termene de rambursare adaptate ciclurilor agricole și dobânzi competitive”, a subliniat oficialul.

În cadrul întervederii s-a menționat că, dobânzile și termenii de rambursare sunt critice pentru fermieri, deoarece acestea afectează capacitatea lor de a-și gestiona afacerile în mod sustenabil.

Relația dintre agricultori și băncile comerciale din Moldova are un potențial semnificativ de dezvoltare, ceea ce poate contribui la creșterea durabilă a sectorului agricol și, implicit, la bunăstarea agricultorilor.

‹ adv ›

Asociația Băncilor din Moldova au promis că vor discuta situația create și vor propune soluții, care să-i ajute pe agricultori să depășească situația existentă și să asigure dezvoltarea în continuare a sectorului agroalimentar.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›