‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA anunță despre prevederile proiectului de lege privind subvenționarea în agricultură și mediul rural

MAIA anunță despre prevederile proiectului de lege privind subvenționarea în agricultură și mediul rural

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) informează că, noul proiect de lege păstrează prevederea care interzice subvenționarea companiilor, ai căror fondatori, acționari, asociați, administratori, beneficiari efectivi sunt înregistrați sau au reședința în jurisdicții care nu implementează standarde internaționale de transparență.

Această prevedere se regăsește în noul proiect de lege în articolul 23 „Costuri, bunuri şi servicii neeligibile, lit. k), ce stabilește că nu vor fi eligibile subvenționării achitările efectuate în cadrul contractelor de schimb sau de cesiune, stingerii obligațiilor prin compensare, precum şi cele efectuate către persoanele juridice înregistrate sau cu reşedinţa în jurisdicţii care nu implementează standarde internaţionale de transparenţă.

Totodată, lista jurisdicţiilor care nu implementează standarde internaţionale de transparenţă este actualizată periodic de către Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. Informațiile sunt publicate pe pagina web a instituției și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

MAIA reiterează că, prin intermediul noului proiect de lege privind subvenționarea în agricultură și mediul rural, pune accentul pe realizarea unui cadru favorabil și de sprijin pentru activitățile micilor producători.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›