‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA: Noi proiecte şi programe vor fi inițiate în sectorul agricol cu suportul Guvernului...

MAIA: Noi proiecte şi programe vor fi inițiate în sectorul agricol cu suportul Guvernului nipon

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare în comun cu cea a Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii au avut o ședință, astăzi, cu Agenția Japoneză de Cooperare Internațională (JICA).

Părțile au discutat despre prioritățile ministerului în vederea soluționării celor mai stringente probleme din sectorul agricol.

În context, ministrul Vladimir Bolea a exprimat gratitudine poporului și Guvernului nipon pentru asistența semnificativă oferită țării noastre de-a lungul anilor, în sectorul agroindustrial.

„Apreciem enorm buna cooperare dintre Republica Moldova și Japonia pe segmentul asistenței acordate necondiționat de către JICA, direcționată pentru dezvoltarea sectorului agricol. Suportul este resimțit de agricultorii noștri. Ne dorim să continuăm proiectele de modernizare a agriculturii și să reușim intensificarea activităților inițiate. În acest sens, vă asigurăm că vom depune maximul de diligență în dezvoltarea noilor proiecte comune”, a subliniat ministrul.

La rândul său, Sugimoto Satoshi, reprezentantul permanent al JICA în Moldova și Ucraina, a declarat că Guvernul nipon este deschis pentru a extinde suportul, iar JICA manifestă disponibilitate pentru a coopera la identificarea, pregătirea și implementarea unor noi proiecte.

Totodată, a menționat că suportul va fi fundamentat pe setul de priorități strategice de dezvoltare a agriculturii naționale.

În scopul îmbunătăţirii situației din sectorul agricol, conducerea MAIA a propus să intensifice cooperarea cu partea niponă prin următoarele acțiuni comune:

‹ adv ›
  • dezvoltarea sistemului de irigare la scară mică și mare;
  • digitalizarea proceselor agricole;
  • dezvoltarea instrumentelor de finanțare a panourilor fotovoltaice;
  • dezvoltarea învățământului și a cercetării în sector.

Astfel, în perioada următoare, vor fi realizate analize și purtate discuții pentru identificarea unor noi instrumente prin intermediul ADMA de finanțare a sistemelor de irigare și a panourilor fotovoltaice, pentru dezvoltarea registrului agricol național și pentru fortificarea potențialului învățământului agricol.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›