‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
29.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA oferă detalii privind suprafețele, eligibilitatea și repartizarea motorinei acordate agricultorilor afectați de secetă

MAIA oferă detalii privind suprafețele, eligibilitatea și repartizarea motorinei acordate agricultorilor afectați de secetă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare informează că Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a recepționat 1546 de cereri cu privire la solicitarea ajutorului umanitar extern acordat de către România, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de seceta din anul 2022.

Din totalul dosarelor depuse, 56 au fost respinse deoarece nu au întrunit criteriile de eligibilitate stabilite conform cadrului normativ. Astfel, la 1490 de fermieri li se va atribui motorina – ajutor umanitar.

Conform datelor prezentate de producătorii agricoli, suprafața de teren afectată constituie 193584,13 mii hectare, după aplicarea coeficientului de categorisire a producătorilor agricoli, iar suprafața eligibilă constituie 114207,98 mii hectare.

Cuantumul mediu cantitativ per hectar de motorină constituie 35,01 kg.

La 24 noiembrie 2023, AIPA s-a adresat către Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru a convoca Comisia interdepartamentală pentru ajutoarele umanitare, iar în rezultat, la 18 decembrie 2023, Comisia a aprobat lista, precum și calculele de repartizare a ajutorului umanitar extern.

Distribuirea ajutorului umanitar către fermieri va fi asigurată de către Agenția Rezerve Materiale a Ministerului de Interne.

‹ adv ›

Menționăm că, eligibili pentru obținerea ajutorului umanitar sunt fermierii micro și mici, precum și instituțiile publice care dispun și exploatează teren arabil de până la 1500 hectare, care au fost însămânțate cu culturi fitotehnice pentru recolta anului 2022 și au fost afectați de secetă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›