‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 12 mai, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA participă la cea de-a 59-a sesiune a Adunării SWG

MAIA participă la cea de-a 59-a sesiune a Adunării SWG

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Membrii Grupului permanent pentru dezvoltare rurală regională din Europa de Sud-Est (SWG) din care face parte și Republica Moldova s-a întrunit la Montpellier, Franța, în cadrul celei de-a 59-a sesiuni.

Țara noastră este reprezentată de secretara de stat din cadrul MAIA Alexandra ȘIAN și de șefa direcției Coordonare Politici Publice și Integrare Europeană Liliana Martin.

„Adunarea este o platformă esențială pentru evaluarea progreselor în ceea ce privește capacitatea de adaptare a fermierilor și a comunităților rurale la noile tehnologii și practici sustenabile.

Tot aici discutăm obiectivele și planificăm viitoarele evenimente importante, inclusiv Forumul de Politici Agricole SWG și Reuniunile anuale ale miniștrilor din Europa de Sud-Est din 2024”, declară Alexandra Șian.

Aderarea ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare la SWG la sfârșitul lunii septembrie 2023 a marcat un pas important pentru țara noastră.

În acest mod, Republica Moldova își consolidează rolul în cooperarea regională și își îmbunătățește capacitatea de a se alinia la standardele și practicile europene pentru dezvoltarea sustenabilă a agriculturii și a zonelor rurale.

Participarea activă la aceste sesiuni oferă Republicii Moldova posibilitatea de a se angaja în dialoguri bilaterale și multilaterale, de a beneficia de expertiză și de a accesa resurse care să sprijine dezvoltarea agricolă și rurală în raioanele țării.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›