‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA revizuiește legislația pentru a sprijini exportul de cabaline în UE

MAIA revizuiește legislația pentru a sprijini exportul de cabaline în UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Posibilitățile de import și export a cabalinelor în Uniunea Europeană în scop comercial și sportiv au fost discutate la MAIA, împreună cu asociațiile crescătorilor de cai, cu reprezentanții ANSA și mediul academic.

În acest sens, au fost analizate cerințele specifice ale UE pentru importul și exportul de cai, inclusiv standardele de sănătate, siguranță și bunăstare a animalelor.

Participanții la întâlnire au analizat provocărilor cu care se confruntă sportivii și proprietarii de cai în încercarea de a participa la competițiile internaționale, menționând că accesul la competițiile internaționale ar putea îmbunătăți reputația Republicii Moldova ca producător de cai de calitate și ar putea aduce beneficii economice semnificative.

Reprezentanții MAIA au informat că s-a avansat cu revizuirea și îmbunătățirea legislației actuale pentru a facilita exportul și mișcarea transfrontalieră a cailor, iar acest proces va contribui semnificativ la îmbunătățirea accesului pe piețele internaționale și la participarea la competițiile sportive.

În continuare, ministerul va purta dialogul cu fermierii, crescătorii de cai, organizațiile sportive și alte părți interesate pentru a asigura că legislația este eficientă și aplicabilă.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›