‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA: Se vor face investiții pentru dezvoltarea facultății de Medicină Veterinară

MAIA: Se vor face investiții pentru dezvoltarea facultății de Medicină Veterinară

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Situația din învățământul superior medical veterinar a fost discutată, astăzi, în cadrul întrevederii ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea cu rectorul Universității Tehnice a Moldovei Viorel Bostan și cadrele didactice de la facultatea Medicină Veterinară.

În cadrul întrevederii, a fost atrasă atenția asupra necesității dezvoltării programelor de studii, bazei tehnico-materiale, îmbunătățirii condițiilor de studii și de trai a studenților.

„În țara noastră va fi implementat un program cu suportul Băncii Mondiale, în scopul dezvoltării sectorului zootehnic, în valoare de 25 milioane dolari SUA. Printre beneficiari vor fi instituțiile de învățământ și cercetare. De asemenea, în prezent, suntem în proces de modificare a Regulamentului de subvenționare și vom spori accesul fermelor didactice din cadrul acestor instituții la sprijinul financiar din partea statului”, a anunțat Vladimir Bolea.

Cadrele didactice au expus problemele cu care se confruntă în activitatea profesională. Astfel, au menționat că își doresc ca în cadrul facultății să fie dezvoltată infrastructura de cercetare și să fie majorată finanțarea activităților științifice.

În context, rectorul Viorel Bostan a declarat că fiecare leu ajuns la facultate va fi valorificat rațional:

„În domeniul cercetării vom identifica soluții de motivare a cercetătorilor la elaborarea articolelor științifice. Vom investi și în ferma didactică, unde sunt peste 30 de capete de bovine. Ne propunem să mărim efectivul de animale cu alte două rase. Vom pregăti un laborator radiologic și vom revizui proiectul Clinicii Veterinare care va contribui la demararea procesului de acreditare internațională”, a precizat rectorul UTM.

Ulterior, ministrul a vizitat sălile de curs, laboratoarele de instruire și cercetare și ferma didactică, pentru a înțelege necesitățile facultății și acțiunile ce trebuie inițiate pentru a răspunde exigențelor din domeniu.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›