‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA va promova modelul de cooperare între mediul academic și de afaceri, pentru a...

MAIA va promova modelul de cooperare între mediul academic și de afaceri, pentru a spori numărul medicilor veterinari în ferme

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mecanismele de redresare a situației în serviciul veterinar în zonele rurale au fost discutate de către mediul de afaceri, reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, exponenții Colegiului Medicilor Veterinari și comunității academice.

Conform cadrului normativ, crescătorii de animale, la obținerea Autorizației sanitare veterinare de funcționare, sunt obligați să încheie contracte cu medicii veterinari, pentru a asigura supravegherea, prevenirea și controlul bolilor la animalele din fermele profesionale.

În acest sens, fermierii susțin că le este dificil să facă față cerințelor în vigoare, deoarece una dintre probleme este lipsa de specialiști și asigurarea cu cadre calificate a serviciului sanitar veterinar.

Potrivit reprezentanților facultății de Medicină Veterinară a Universității Tehnice a Moldovei, anual, absolvesc facultatea circa 30-35 de medici veterinari, însă o bună parte din aceștia aleg să-și desfășoară activitatea în clinicile private.

Vicepremierul Vladimir Bolea a menționat că, în scopul atragerii absolvenților în mediul rural, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va promova un model de cooperare între facultate și mediul de afaceri, în concordanță cu prioritățile sectorului zootehnic.

În același context, oficialul a declarat că va fi analizată posibilitatea de aplicare a unor măsuri de stimulare, atât pentru tinerii absolvenți, cât și pentru medicii veterinari cu experiență.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›