‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMarea Britanie liberalizează taxele vamale aplicate la importul produselor agricole din Republica Moldova

Marea Britanie liberalizează taxele vamale aplicate la importul produselor agricole din Republica Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord liberalizează temporar, în mod unilateral, toate taxele vamale aplicate la importul produselor agricole originare din Republica Moldova.

Acest lucru este posibil după ce la Chișinău au fost semnate Acordurile de amendare a Acordului de parteneriat strategic, comerț și cooperare între Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Modificările la Acord prevăd eliminarea unilaterală și temporară, pentru o perioadă inițială de 12 luni, a contingentelor tarifare la importul produsele agricole originare din Republica Moldova pe piața britanică și eliminarea temporară a prețurilor de intrare la produsele agricole indicate în acord.

În prezent, cotele sunt stabilite la produse precum roșii, usturoi, struguri de masă, mere, cireșe, prune, suc de struguri.

„Sunt onorat să semnez, în numele Republicii Moldova, amendamentele care sunt cu adevărat menite să îmbunătățească și să confirme interesul comun pentru o mai bună cooperare economică între țările noastre. Acordul de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord reprezintă pilonul principal în consolidarea relațiilor economice dintre țările noastre, prin care oferim noi oportunități de afaceri și investiții”, a menționat Vadim Gumene, secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED).

Inițiativa de liberalizarea a importului de produse din Republica Moldova vine din partea Regatului Unit, drept semn de solidaritate și suport pentru Republica Moldova, a menționat MDED într-un comunicat de presă.

La momentul actual, cadrul juridic bilateral între Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord cuprinde circa 15 acorduri de ordin economic.

‹ adv ›

Pe parcursul anului 2022, Marea Britanie s-a clasat pe locul 19 printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova la nivel mondial, cu o pondere de 0,98% din valoarea comerțului total.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›