Maria Bușmachiu, alături de familia soțului, muncesc pentru extinderea și dezvoltarea afacerii de familie, începută acum 10 de ani de tatăl soțului, care era îndrăgostit de cultura piersicului.
Tineri fiind și având un job la care merg zi de zi, și-au propus să se implice și să ajute părinții mai mult pe partea de comercializare. În timpul sezonului de recoltare, de cele mai multe ori, combină responsabilitățile de la job cu munca din livadă.
De mai mulți ani, principala piață de desfacere pentru piersicile crescute de această familie era piața și consumatorii fideli, dar Maria împreună cu soțul său și-au propus să cucerească și cumpărătorii din mediul online.
‹ adv ›
Astfel că, după ce au creat pagina de Instagram, unde piersicile din livadă au un nume – Peach me (încearcă-mă, să vezi cât de gustos sunt) pot să răspundă la solicitările noilor clienți și pot livra cele mai gustoase, aromate, delicioase fructe.
În plantația familiei Bușmachiu sunt mai multe soiuri de piersici cum ar fi Cardinal, Colllins, Red Heaven și piersici plați. Totodată, aceștia mai cultivă și struguri, prune.
Târgurile cu produse locale, la fel reprezintă o oportunitate de a interacționa cu consumatorii, de a le povesti despre produs. Maria susține că studiază și această posibilitate în paralel cu comenzile online.
În perspectivă, familia își propune să aducă pe piață și alte produse cum ar fi piersici deshidratate, piersici în ciocolată.
Indiferent de greutățile care apar pe parcurs, Maria crede că o afacere în domeniul agricol cu siguranță poate fi una de perspectivă și-ți poate asigura un venit acasă.
Familia Bușmachiu își pune speranța că consumatorii vor ajunge să înțeleagă că un produs autohton este format și din multă dragoste, pasiune și dedicarea pe care o au producătorii pentru afacerea sa.
Comentarii