‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMeniul copiilor din școli și grădinițe ar putea să conțină mai multe produse locale

Meniul copiilor din școli și grădinițe ar putea să conțină mai multe produse locale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) vrea să favorizeze producătorii autohtoni atunci când aceștia participă la licitațiile publice pentru alimentația școlilor și grădiniților. Ministrul MAIA, Eduard Grama, s-a arătat îngrijorat de calitatea alimentației copiilor din aceste instituții și este de părere că produsele pot fi asigurate de producătorii locali pentru a schimba situația în acest sens. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei mese rotunde la care au participat producătorii locali și reprezentanții Agenției pentru Achiziții Publice.

Agricultorii locali susțin că pot asigura cu produse de calitate instituțiile de învățământ din Moldova.

Ministrul Agriculturii, indignat de calitatea alimentației copiilor

Eduard Grama a spus că ministerul va veni cu soluții pentru ca producătorii locali să fie favorizați în privința participării la achizițiile publice în acest sens.

„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este indignat de calitatea proastă a fructelor care ajung în meniul copiilor de la grădinițe și nu numai. Republica Moldova are produse de valoare, însă, cu regret, sistemul este imperfect și trebuie modificat. În acest sens, vom face tot posibilul să favorizăm producătorii noștri” a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard Grama.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Agenției pentru Achiziții Publice și asociațiile de producători, ministrul Agriculturii a venit cu propunerea de a crea un grup de lucru cu reprezentanții Ministerului Economiei și Ministerului Finanțelor, în comun cu asociațiile de profil, pentru a găsi astfel căile necesare ca participanții la licitațiile publice să fie producătorii autohtoni, cu produse de calitate.

Producătorii locali vor să participe direct la achiziții

În același context, președintele Asociației „Moldova Fruct” Vitalie Gorincioi a declarat că producătorii vor putea asigura fără probleme instituțiile de învățământ cu fructe conform cerințelor, însă pentru aceasta ar trebui să participe direct la achiziții publice, cu dovezile de rigoare care să demonstreze inofensivitatea produselor.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›