‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii, despre o eventuală ieșire din CSI: Ar fi o problemă în plus

Ministrul Agriculturii, despre o eventuală ieșire din CSI: Ar fi o problemă în plus

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, susține că Moldova nu intenționează să iasă din Comunitatea Statelor Independente (CSI), iar o astfel de decizie poate fi luată doar de popor.

În cadrul unei emisiuni televizate, acesta a declarat că 69% din exporturile de mere ale Republicii Moldova ajung pe piața statelor CSI, în special în Kazahstan, Belarus și Rusia.

„Avem o situație precară cu lipsă de căi de comunicare, urmare a războiului din Ucraina și ar fi o problemă în plus pentru Moldova să renunțe la CSI. Ba mai mult, nu este un impediment pentru Chișinău să-și onoreze obligațiunile de țară candidat la UE, dar și implementarea Acordului de Asociere. Acest lucru l-a confirmat și ambasadorul UE în țara noastră” a notat Bolea.

Anterior, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a declarat că „(…) La modul practic, Republica Moldova nu mai face parte din Comunitatea Statelor Independente”.

Amintim că, anterior, Nicu Popescu, ministrul de externe a anunțat că Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale Comunității Statelor Independente.

După obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE, președinta Maia Sandu a declarat că, pe parcursul avansării pe calea europeană, se va lua decizia privind retragerea din CSI.

Republica Moldova a aderat la Comunitatea Statelor Independente în anul 1994.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›