‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 7 decembrie, 2023
-1.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul agriculturii, Georgeta Mincu: Trebuie să extindem suprafețele și intensificăm exportul produselor ecologice

Ministrul agriculturii, Georgeta Mincu: Trebuie să extindem suprafețele și intensificăm exportul produselor ecologice

‹ adv ›
‹ adv ›

Fermierii care practică agricultura ecologică vor fi susținuți de către Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) primind suportul instituţional necesar. Despre aceasta a declarat ministrul agriculturii, Georgeta Mincu, în cadrul unei şedinţe organizate de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

În cadrul dialogului, Ministru Georgeta MINCU și-a exprimat solidaritatea și susținerea instituțională pentru  fermierii care practică agricultura ecologică, subliniind că:

„Agricultura organică devine un sector important pentru țara noastră, ce are mari avantaje de dezvoltare și reprezintă o alternativă viabilă pentru viitorul agro-alimentar al țării, inclusiv, cu susținerea celor mai bune exemple și istorii de succes. În contextul în care cererea pieței internaționale este în continuă creștere, noi trebuie să extindem suprafețele și exportul produselor ecologice”.

În același context, ministrul a precizat că în anul 2018 suprafețele înregistrate în agricultura ecologică au constituit circa 11 087 ha  iar numărul de producători înregistrați în sistem a constituit 118. De asemenea, 92 de producători cu suprafața de 5497,43 ha și-au certificat produsele la organismele de certificare naționale, iar 26 de producători cu suprafața de 5589,58 ha și-au certificat produsele la organismele de certificare internaționale.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii