‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova - al treilea exportator mondial de prune proaspete și lider în Europa

Moldova – al treilea exportator mondial de prune proaspete și lider în Europa

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Republica Moldova a atins în acest an un nivel record în exportul de prune proaspete, stabilindu-se ca al treilea exportator la nivel mondial și lider incontestabil în Europa.

În perioada ianuarie-septembrie 2023, producătorii moldoveni au exportat peste 47 de mii de tone de prune proaspete, generând venituri de peste 22,8 milioane de dolari, transmite ipn.md.

Potrivit Delegației UE în Republica Moldova, previziunile optimiste indică faptul că, până la încheierea sezonului agricol, volumul total al exporturilor de prune va atinge cifra de 85 de mii de tone.

Printre factorii cheie care au contribuit la acest succes se numără recoltele scăzute de prune în alte țări și liberalizarea pieței Uniunii Europene pentru exportul de prune moldovenești.

Aproximativ 79% din totalul exporturilor de prune ale Moldovei au fost direcționate către țările UE, restul de 17% fiind exportate în țările CSI.

Delegația UE în Republica Moldova precizează că această performanță reprezintă nu doar un triumf pentru agricultura Moldovei, ci și o dovadă a relațiilor economice solide și în continuă creștere cu Uniunea Europeană.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›