‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 13 mai, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleProducători de fructe autohtoni prezintă oferta țării la Macfrut 2024

Producători de fructe autohtoni prezintă oferta țării la Macfrut 2024

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Membri ai asociației Moldova Fruct, participă la a 41-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate de Fructe și Legume, Macfrut 2024, care se desfășoară în perioada 7-10 mai, la Rimini, Italia.

La fel ca și la ediția de anul trecut Agrobiznes este partener media internațional al evenimentului.

Evenimentul reunește experți din domeniul fructelor și legumelor, precum și companii de top la nivel global, care reprezintă întregul lanț de aprovizionare, cu implicarea sectoarelor: producție, tehnologii, ambalaje, logistică și diverse servicii.

Organizatorii Macfrut au creat o platformă de networking și schimb de cunoștințe pentru companiile de dimensiuni medii, astfel având șansa să interacționeze direct cu clienți și furnizori în cele trei zile ale târgului.

Iurie Fală, directorul asociației Moldova Fruct, menționează că acest lucru va facilita crearea de parteneriate și dezvoltarea colaborărilor internaționale, sporind astfel competitivitatea pe piața globală a fructelor moldovenești.

Macfrut 2024 este un eveniment foarte important, la început de sezon, din regiunea europeană, deoarece se fac anumite prognoze, în special referitor la piața sâmburoaselor. Venim pentru a ne întâlni cu potențiali clienți. Tot aici, promovăm produsele noastre, ca să sporim gradul de recunoaștere a brandului „Moldova taste makes the difference”, astfel mai multă lume cunoaște despre Republica Moldova și fructele crescute la noi.

În cadrul acestui stand sunt prezente șase companii producătoare și exportatoare de fructe, membi ai asociației.
Acumulăm cunoștințe referitoare la noile tendințe și inovații pe toate verigile lanțului valoric de fructe, începând cu materialul săditor, tehnologii de postrecoltare și tehnologii și inovații în agricultura de precizie, noi soiuri, noi soluții de ambalare.
Iar în comunicarea cu colegii producători din țările prezente, stabilim strategia de comerț pentru sezonul în care intrăm.

Varvara Mihov, export manager în cadrul companiei SRL „Terra-Vitis”, participă în calitate de expozant la Macfrut pentru prima dată, dar deja a reușit să stabilească contacte cu importatori din mai multe țări.

Pentru acest eveniment ne-am propus două scopuri majore, primul fiind stabilirea contactelor noi de export a producției noastre agricole și de import a utilajelor pentru domeniul de păstrare și ambalare a strugurilor și fructelor. Al doilea – participarea la simpozionul consacrat strugurilor de masă și aplicare în viitor a cunoștințelor noi obținute în practica de cultivare a structurilor de masă. În primele două zile am reușit să stabilim relații de contact cu importatori de struguri de masă și fructe din Ungaria, Lituania, Lebanon, Qatar, Emiratele Arabe Unite, precum și cu noi parteneri din China – exportatori de substanțe chimice care sporesc durata de păstrare a strugurilor și fructelor în frigider.

‹ adv ›

Înainte de începerea expoziției, membrii asociației au vizitat un laborator modern de multiplicare in vitro a materialului săditor, unde au văzut tehnologia și protocoalele respectate acolo pentru asigurarea trasabilității și purității soiului.

Deoarece agricultorii din Moldova doresc să sporească competitivitatea fructelor moldovenești pe piața internațională, au vizitat și o companie producătoare de fructe, unde s-au informat despre noi soiuri, sisteme inovative de plantare și sisteme multifuncționale integrate de combatere a dăunătorilor.

Pentru participarea la eveniment asociația „Moldova Fruct” a beneficiat de suportul Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.

‹ adv ›

Amintim și despre oportunitatea programului BRIDGE, datorită căreia pot fi acoperite o parte din cheltuielile de participare la diferite evenimente pentru dezvoltarea afacerilor, beneficiar al căruia este și Agrobiznes.

Programul este realizat de Proiectul Tehnologiile Viitorului Innovate Moldova, proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală, cu susținerea Agenția de Investiții/Invest Moldova Agency, USAID, Guvernul Suediei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›