‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova va fi scutită de plata contribuțiilor financiare la programele Uniunii Europene

Moldova va fi scutită de plata contribuțiilor financiare la programele Uniunii Europene

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Țara noastră va fi scutită de plata contribuțiilor financiare la programele Uniunii Europene. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobării semnării unui Acord dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană care prevede acest lucru.

Documentul prevede că, pentru perioada 2021 – 2027, vor fi suspendate contribuțiile financiare ale Republicii Moldova la programele Uniunii Europene.

Această propunere a fost făcută de Comisia Europeană, în contextul consecințelor economice, financiare și politice suportate de țara noastră urmare a agresiunii Federației Ruse în Ucraina.

De menționat că și viitoarele acorduri de asociere ale Republicii Moldova la programele Uniunii Europene vor putea fi scutite de contribuția financiară a țării noastre.

Necesitatea menținerii suspendării va fi evaluată anual de Comisia Europeană, în baza informațiilor furnizate de către Guvernul Republicii Moldova.

În prezent, Republica Moldova are încheiate mai multe acorduri cu Uniunea Europeană pentru participarea la mai multe programe tematice ale UE, printre care figurează Fiscalis, Customs, Single Market Programme, EU4Health, LIFE, Horizon Europe, Union Civil Protection Mechanism, Connecting Europe Facility.

‹ adv ›

Astfel, țara noastră poate beneficia de finanțarea proiectelor în mai multe domenii.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›