‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova va primi un grant de 35 mln de euro din partea Norvegiei pentru...

Moldova va primi un grant de 35 mln de euro din partea Norvegiei pentru procurarea gazelor naturale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul a aprobat astăzi facilități fiscale și vamale pentru utilizarea de către Energocom a grantului de 35 mln de euro acordat de Guvernul Norvegiei prin programul NANSEN, precum și a tranșei suplimentare de împrumut în valoare de 165 mln de euro acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), notează moldpres.md.

Banii vor fi utilizați pentru achiziția de gaze naturale și vor contribui la diminuarea prețului de achiziție a gazelor naturale și, respectiv, la reducerea poverii financiare asupra consumatorului final.

Împrumutul din partea BERD este de tip „Revolving” (rambursare-reutilizare), adică mijloacele pot fi utilizate de până la trei ori.

Facilitățile fiscale acordate vor permite ca la prețul final al gazelor procurate și furnizate de  S.A. „Energocom” pe piața din Republica Moldova să nu se adauge taxele de import și taxa pe valoare adăugată, ceea ce în final asigură ca aceste costuri să nu fie incluse în tarifele la gazele naturale suportate de consumatorii finali.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›