‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNicolae Brăileanu: Am revenit din diasporă cu peste 30 mii de euro și am...

Nicolae Brăileanu: Am revenit din diasporă cu peste 30 mii de euro și am investit în agricultură. După doi ani de secetă, creditorii mi-au pus sechestru pe tractor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un agricultor din satul Tartaul, raionul Cantemir, s-a pomenit cu tractorul pus sub sechestru, peste noapte, din cauza datoriilor la bancă, notează unimedia.info.

„În 2014 am revenit acasă din Germania, cu peste 30 de mii de euro, pe care i-am investit în agricultură, iar după doi ani de secetă care ne-a lovit, de fapt mai mulți, 2019, 2020, 2022 și 2023 ne-am dus în jos, am luat credite, anul acesta nu am putut face față creditelor și mi-a fost pus sechestru pe tractor.

Au venit acasă, au pus sechestru pe el, nu mai pot pleca nicăieri”, a dezvăluit Nicolae Brăileanu.

„Sunt din Cantemir, satul Tartaul. La moment prelucrez 150 de hectare de pământ. Vreau să-i îndemn pe cei de peste hotare, care vor să vină cu bani, să face orice business, mai bine să nu investească, strângeți-i. Eu cu banii mei am rămas dator în R. Moldova”, a mai adăugat agricultorul.

Nicolae Brăileanu spune că mai cunoaște agricultori afectați de criza din domeniu:

„Am un prieten care a plecat peste hotare, pe 2-3 luni. Sărmanul, nu știu ce va fi cu el, are 4 copii, treburile merg foarte greu”.

„Nu dau mâinile în jos, vreau să fiu patriot și voi lupta până la urmă. Acum hotărâm soarta copiilor noștri. Dacă dăm mâinile în jos, copiii noștri nu mai au la ce se întoarce. Suntem o țară agrară și pe asta punem temelia”, a conchis agricultorul.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›