‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi modificări privind funcționarea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații

Noi modificări privind funcționarea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, 2 noiembrie, mai multe modificări privind excluderea unor impedimente de ordin juridic și administrativ pentru constituirea și funcționarea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI).

Astfel, vor fi reglementate normele ce țin de crearea unei asociații la nivel de sector din aria de deservire a sistemului centralizat de irigare și constituirea unei asociații ce înglobează mai multe sisteme de irigare. Totodată, este stabilită procedura și actele necesare pentru înregistrarea asociaților la Agenția Servicii Publice (ASP).

De asemenea, se prevăd completări cu reglementări ce țin de aderarea noilor membri la AUAI și de încetare a calității de membru, precum și dizolvarea Asociației, când nu mai este necesară, prin convocarea adunării generale.

Modificările includ noi norme ce țin de reabilitarea și casarea infrastructurii, restituirea bunurilor la expirarea termenului pentru care au fost transmise în folosință gratuită și responsabilitățile legate de distrugerea acestora.

Aprobarea modificărilor menționate va impulsiona constituirea și funcționarea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații și va asigura accesul utilizatorilor de apă/producătorilor agricoli la irigare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›